Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

To πουλάκι τσίου

Στην αρχή ήτανε ο Παντελίδης. Φαινόμενο σου λέει, νέος Νότης σου λέει (όχι πως ο παλιός με συγκίνησε ποτέ αλλά λέμε τώρα…) , το Χ κομμάτι έπαιξε στο τάδε ελληνάδικο και το Ψ στο δείνα κλάμπι σε πληροφορούν. Κι εσύ (εγώ) απορείς. Και τολμάς να αναρωτηθείς και να πεις ‘’Ποιος είναι ρε παιδιά ο Παντελίδης;’’. Τότε μάτια εμβρόντητα γυρνούν και σε κοιτάζουν λες και δε ξέρεις την Μαρία Κάλλας τουλάχιστον. Μόνο που δε σε φτύνουν στα μούτρα! Και σου λένε ‘’Τς τς… καλά… δεν ξέρεις Παντέλο; Που ζεις;!’’. Έτσι την έπαθα κι εγώ αγαπητέ και για να σταματήσω να νιώθω ηλίθια μπήκα γιουτιούμπι να ακούσω τον καλλιτέχνη. Το πρώτο δικό του που άκουσα ήταν το –επικό πια- ‘’Δεν ταιριάζετε σου λέω’’. Ένας παχουλοκομψός μαντράχαλος να γρατζουνάει μια ακουστική και να τραγουδάει με πόνο σε ένα μουσταρδί (;) υπνοδωμάτιο. Αργότερα ήκουσα και το ‘’Συνοδεύομαι’’ που κάτι μου κάνει από Ματίνα Μανταρινάκη στα Κατζαμπάκια. Εντάξει βρε παιδιά, κουσούρι δεν μου έμεινε. Μόνο που καμιά φορά μου ξεφεύγει και στο άκυρο πετάω ένα ‘’Δεν ταιριάζετε σου λέω’’ ή ενίοτε δεν ταιριάζουμε…

Και να σου τώρα το ‘’Πουλάκι τσίου’’. Ήτανε, που λες , δυο μέρες που άκουγα συνεχώς κι έβλεπα για ένα πουλάκι τσίου και απορούσα τι νέα μασκαριλίκια είναι πάλι αυτά. Εν τω μεταξύ, δε ξέρω πως και γιατί, πίστευα πως επρόκειτο για διαφήμιση στη τηλεόραση και μάλιστα το’χα συνδυάσει με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Πώρωση άκουγα, έσβησε τον Παντέλο μου άκουγα (με κρασί; -άκυρο-) και άλλα τέτοια μεγάλα λόγια. Δηλαδή τέτοιο βεληνεκούς είχε μόνο το παλαιό ‘’Κάτι’’ της Καιτούλας (ντάξει, αυτά ήτανε σουξέ…). Μπαίνω, το λοιπόν , ταχέως στο γιουτιούμπι να δω τι παίζει. Να μην είμαι out of fashion δηλαδής, να συμβαδίζω με την παράλογη εποχή μας. Το έβαλα τέρμα και αναρωτήθηκα με τι παπαριές ανοησίες πάει και πωρώνεται ο κοσμάκης. Μα ως γνωστόν μεγάλη μπουκιά να τρως και μεγάλο λόγο να μη λες διότι τελικώς πωρώθηκα κι εγώ που περνιέμαι στον κύκλο μου για κουλτουριάρα και σοβαρό κορίτσι.  Κι όλη την ώρα κάνω σαν τη χαζή ‘’το πουλάκι τσίου, το πουλάκι τσίιιου’’. Μάλιστα, έτσι κατάντησα! Είναι οι στίχοι… ο ρυθμός έχει κάτι… ναι, ντάξει, ok, από βλακεία μου κόλλησα.  Τέτοιο κόλλημα τι να σου πω φίλτατε αναγνώστα; Είχα να πάθω από τότε που κυκλοφόρησε το γκούτσι φόρεμα που’γινε ο Μαζωνάκης ράπερ. Δε ξέρω αν θυμάσαι αλλά στην αρχή ρωτάει ο Φοίβος ‘’Γιώργο γράφουμε είσαι έτοιμος;’’ Και απαντά ο άλλος με το ψοφίμι στην πλάτη ‘’Πάντα!’’ και ύφος ματσό , έτσι; Κι εμένα , που λες , μου είχε κολλήσει και για μήνες ρώταγα τους πάντες (άντρες γυναίκες παιδιά ζώα) ‘’Γιώργο γράφουμε, είσαι έτοιμος;’’ Καμιά φορά το κάνω ακόμα. 

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Η πρώην αγάπη μου είχε πάθει κόλλημα για πάρα πολύ καιρό με το ‘’Beatiful’’ του Δάντη. Αίσχος απερίγραπτο κατά τη γνώμη μου. Στίχοι τώρα που μου τραγούδαγε ο άλλος : Όλο πας Γλυφάδα για καφέ και μου ντύνεσαι αμπιγέ , Κηφισιά σε δήθεν σουαρέ , αυτά εμένα δεν μου αρέ! Άλλο δεν μπορώ να τα συγχωρέσω της καρδιάς σου τ’ανορθόγραφα, θα σε καταπιώ σαν έναν εσπρεσό , αν δε θα καθίσεις όμορφα. Μου είπες θα είσαι αλλού, σε είδανε σε μπαράκι, απόμερο τετ α τετ με άσχετο τυπάκι. Ναι , παιδιά μου, τέτοια είναι τα βιώματά μου.  (Ρε Δάντη γιατί έβγαλες το παλιό σου παλτό;)

Εν τω μεταξύ μπορεί οι αναρτήσεις των προηγούμενων ημερών να είχανε κάτι το ρομαντζάδικο και το ονειρικό, μα η πραγματικότητά μου ήταν εντελώς αντίθετη. Κρυολόγησα μάϊ φρεντ και ήμανε να με κλαιν οι ρέγγες! Το θέμα ήτανε ρινικό και μιλούσα σαν νταλικέρης. Ευτυχώς που σήμερα είμαι καλύτερα κι επανακτώ εκείνη την αισθησιακή φωνή για την οποία διακρίνομαι και που όλοι αγαπούν σε εμένα (πριν με ακούσουν να γελάω). Κάθισα και μια μέρα ολάκερη στο σπίτι να ξεκουράσω το ταλαιπωρημένο μου κορμάκι από τη σχολή, τους καφέδες και τα κρασιά (και άντε και καλά κρασιά σ’αυτή την εξεταστική, το ψυχανεμίζομαι…) και βαρέθηκα τη ζωή μου. Κατέληξα να βλέπω Ντόλτσε Βίτα στο διαδίκτυο, τέτοιο κάψιμο. 

Με έχει πιάσει και ένας σταρχιδισμός, ρε παιδί μου , τελευταίως. Μεθαύριο πάω στα πάτρια και τα’χω γράψει όλα. Και αύριο πρέπει να φτιάξω βαλιτσάκι, να πλύνω πιατικά, να σκουπίσω το ταπέτο , να αδειάσω το ψυγείο από όσα βρίσκονται ένα βήμα πριν το θάνατο και να κατεβάσω τα σκουπίδια στους γεμάτους σκουπιδοφάγους (απεργία γαρ) θέτοντας εις κίνδυνο τη σωματική μου ακεραιότητα. Βαριέμαι απερίγραπτα αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς. Μ’αρέσει, βλέπεις, η μοναξιά και πως θα αντέξω συγκατοίκηση με κατσαρίδες και σκουληκαντέρες; Κι ότι ήθελα να αλλάξω παραστάσεις. Να πάω ένα Μανχάταν, μια Λόντρα! Τελικά πάλι στα πάτρια θα καταλήξω. 

Επειδή η ανάρτηση μου φαίνεται ολίγον τι άκυρη (άλλα έχει ένα κέφι, έτσι;) σκέπτομαι να την κλείσω με άκυρο άσμα. 

 Επειδή ξέρω τι σημαίνει να σε παίρνει η μέρα από κάτω και γιατί τα λεωφορεία μου τρώνε τη ζωή!

14 σχόλια:

  1. Δεν άντεξα πάνω από 20 δευτερόλεπτα... το πρώτο σχόλιο στο youtube τε λέει όλα:
    "Το ότι αυτο το βιντεο εχει 2,4 εκατομμυρια views ειναι επιβεβαιωση του οτι ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ"

    Καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαχαχαχα! Μόδες είναι αυτές, τι να σου πω; Πάντοτε απορούσα με τις τάσεις της μόδας. Μη ξεχνάμε κιόλας πως η κρίση εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα κι όχι μόνο στο οικονομικό.

      Καλώς ήρθες και σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου!
      Επιφυλάσσομαι να ανταποδώσω την επίσκεψη στο δικό σου μόλις βρω λίγο χρόνο! :)

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα! Δυστυχώς είμαι εκτός πληροφόρησης. Δεν έχω ιδέα ούτε για το πουλάκι, ούτε τα άλλα σουξέ. Πάει μεγάλωσα μου φαίνεται και συνταξιοδοτήθηκα απο το nightlife.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως δεν έχεις λογαριασμούς στα social media διότι από κει ξεκίνησε όλος αυτός ο χαμός!!
      Φιλία πολλά! :)

      Διαγραφή
  3. ΧΑχαχαχα!Να σαι καλαα μου φτιαξες τη μέρα!:Ρ

    Υπάρχουν πιο απλές λύσεις όταν σε ρωτήσουν που ζεις!
    Ο διάλογος!

    -Που ζεις ρε και δε ξέρεις τον Παντέλο;Τσ τσ τσ!
    -Στη σπηλιά,μαζί με άλλους πρωτόγονους ανθρωποφάγους και μάντεψε πεινάμε!

    Πέστο και καθάρισες!:Ρ

    Για τα λοιπά λοιπόν!Οι ρέγγες σταμάτησαν να σε κλαίνε ή μπα;:Ρ
    Άντε δουλεύουμεεεεε!Το χεις κάνει αμερικαν μπαρ εκεί μέσα!Μιας όμως και θα τα κανεις όλα αυτά δεν έρχεσαι και από εδώ ημερήσια εκδρομή να πλύνεις κάτι πιάτα που χω και εγώ;Όχι πολλά μια στοίβα μόνο!!Φοιτητική αλλυλεγγύη;:Ρ

    Αισθησιακηηη φωνη λεειιιιιιιιιι!!!!!!!!χαχαχαχαχα!
    Να την χρησιμοποιήσεις αυτήν την αισθησιακή φωνή για να βγάλεις κανά ευρώπουλο!:Ρ:Ρ
    Είναι προσόν στις μέρες μας η αισθησιακή φωνή ή απλά κάνε καμιά φάρσα!:Ρ:Ρ:Ρ

    Αστυνόμος Μπέκας και ξερό ψωμί!!!!

    Άντε γεια άκυρο άτομο της σημερινής πχοιότητος!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρας μαζέψου! Δεν είναι σωστό να φοβίζουμε τον κοσμάκη! Τς τς τς! :P

      Αν σου πω ότι σήμερα έγινα καλά; Άσε ρε συ, δεινοπάθησα. Γι'αυτό κι εξαφανίστηκα πάλις! Θα κάνω επίσκεψη στο blog σου οσονούπω!

      Η φωνή μου είναι πολύ ωραία και ΛΙΓΑ λόγια, άντε!!

      Μπέκας ρε συ, αλλά τώρα βαρέθηκα να βλέπω, δείχνει τα ίδια συνέχεια! :P

      Διαγραφή
    2. Εγώ τρομάζω τους πάντες,οπότε σε σένα πέστα αυτά!:Ρ:Ρ

      Ε αυταα είναι!:Ρ
      Να δεις την καινούργια ανάρτησηη ρεεεεεε!!Η άλλη πάλιωσε!:Ρ

      Αν δεν την ακούσω δε ξέρω τι μου λες!:Ρ

      Ποια τηλεόραση ρε;;Κάτσε και δέστα στο youtube!!Τα έχουν ανεβάσει όλα και είναι απλά ΓΑΜΑΤΑ τα επεισόδια!Δες επίσκεψη στο μοναστήρι!ΓΑΜΑΤΟ!!!

      Διαγραφή
    3. ΤΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΕΕΕ!!ΑΝΤΕΕΕΕ!ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗΗΗΗ!

      Διαγραφή
  4. Παντελίδης...το άτομο που όποτε τύχει να ακούσω,νιώθω ότι έφαγα μπουνιά στο διάφραγμα ένα πράγμα!
    Όσο για το πετούμενο,έχουν λυσσάξει πιά με το πουλάκι τσίου και το πουλάκι τσίου...Τί διάολο του βρίσκουν απορώ!!Και στην τελική,πόσοι πόντοι είναι το πουλάκι τσίου???Aν είναι πάνω από 15 να αρχίσω να το τραγουδώ κι εγώ...
    Για τον επίλογο,περαστικούλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παντελίδης μου φαίνεται τέρμα δήθεν ειλικρινά. Θα ξεφουσκώσει πιστεύω η μόδα του.

      Χαχαχαα, με την καμία δεν είναι τόσο. Είμαι σίγουρη!!

      Να'σαι καλά, πολλά φιλιά! :)

      Διαγραφή
  5. Κοίτα το πουλάκι είναι κάλο την πρώτη φορά..την δεύτερη δεν σε κάνει να γελάσεις.Όπως και το gagnam style.Αν και αυτό ήταν διαφορετικό.Για να φανταστείς δεν το είχα ακούσει από εγωισμό επειδή το έβλεπαν και το τραγούδαγαν όλοι.Μέχρι που είδα τα ΕΜΑς και έτσι αναγκάστηκα να το ακούσω!!Σταρχιδισμος;;;!!Χαχαχαχαχαχα πρώτη φορά τ'ακούω!!!Αλλά πολύ πετυχημένο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ εγώ άμα δεν είχα facebook, θα'μουν 100 χρόνια πίσω!! Από κει τα έμαθα όλα! Μόρφωσις. :P

      Να την χρησιμοποιείς τη λέξη! :P

      Διαγραφή
  6. ολα αυτα ειναι ηλιθιες μοδες για να γινεται χαβαλες στο twitter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουίτα δεν έχω, αλλά ότι ως μόδες είναι ηλίθιες συμφωνώ! :)
      Θα επισκεφθώ τα blog σου όποτε βρω χρόνο, ευχαριστώ για την πρόσκληση! :)

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.