Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Αυτή θα είναι η χρονιά μου!

5  4  3  2  1...

Πρώτη ανάρτηση για το 2013! Το ιστολόγιο αυτό περνά επιτυχώς στο τρίτο χρόνο λειτουργίας του. Ως γεγονός με κάνει και απορώ που δεν παράτησα ακόμα τη συγκεκριμένη ασχολία. Με ό,τι έχω καταπιαστεί το'χω βαρεθεί πάνω στο χρόνο, το πολύ στα δύο (μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις) και το'χω παρατήσει. Αλλά -το'χω ξαναπεί- το μπλογκ μου το ''αγαπώ''. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου παρόλο που μερικές φορές μπορεί να νιώθω άσχημα που τυχαίνει και γίνομαι μελό σε ό,τι αφορά κυρίως τον έρωτα.  Ομολογώ πως νιώθω λιγάκι άσχημα , όταν συμβαίνει αυτό , και στην πραγματική μου ζωή. Όμως μπορώ να πω πως οι φίλοι την έχουν συνηθίσει και αυτή την πτυχή του χαρακτήρα μου και δείχνουν να την αποδέχονται.

Ξέρετε , για το 2013 σκέφτομαι πολύ αισιόδοξα- έτσι, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο- μα όλοι οι φίλοι μου έχουν βαλθεί να μου αλλάξουν τη γνώμη. Και αυτό είναι κάτι που με κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις, αλλά έπειτα πάλι το ξεπερνάω και ξανά προς τη δόξα τραβώ. Το πιο περίεργο είναι ότι διαπιστώνω πως οι περισσότεροι έχουν μια προκατάληψη απέναντι στον αριθμό 13. Κι όμως παιδιά! Το 13 μπορεί και να μας ξαφνιάσει και να αποδειχθεί γουρλίδικο! Άλλωστε η καταστροφή δεν έγινε , η ανάπτυξη σύμφωνα με τον Σαμαρά θα έρθει φέτος (εντάξει, αυτό είναι black humor) και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό (ok και αυτό ακούγεται κάπως). Πάντως, παιδιά μου δε ξέρω, αλλά δεν μπορώ να μη σκέφτομαι με αισιοδοξία το έτος αυτό. Και δεν είναι ότι το προσπαθώ, είναι ότι, ρε παιδί μου, έτσι μου κάπνισε!

Και φέτος δηλώνω κάτι που δε το'χω ξαναπεί : πως αυτή εδώ θέλω να είναι η χρονιά μου. Πάντα ήμουν λίγο του ''ό,τι βρέξει ας κατεβάσει'' αλλά φέτος λέω να το δω το θέμα πιο σοβαρά. Θέλω πολύ να γίνω καλύτερος άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα. Να μη γίνομαι μικροπρεπής, να περιορίσω τον εγωισμό μου, να βάλω σε μια τάξη τη ζωή και τις σπουδές μου. Να αποκτήσω πιο ειλικρινείς σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μου, να μη ξεσπάω εκεί που δεν πρέπει. Το 2012 ήταν ήδη σε προσωπικό επίπεδο μια πολύ καλή χρονιά που με άλλαξε και με δίδαξε και θέλω πολύ το 2013 να είναι μια ακόμα καλύτερη. Κι είναι κάτι για το οποίο πιστεύω πως θα παλέψω όσο δεν πάει.  Κι όλο αυτό γιατί , κακά τα ψέμματα , μάλλον αυτά είναι τα καλύτερα μου χρόνια.

Άλλωστε έχει γούστο να δίνεις νόημα στην κάθε μέρα , στον κάθε άνθρωπο που συναναστρέφεσαι και στο κάθε συναίσθημα που αισθάνεσαι. Είναι όμορφο να εκδηλώνεις το ενδιαφέρον και την αγάπη σου με πράξεις και να μην μιλάς πολύ.  Και θεωρώ πως είναι καθήκον του καθενός να σέβεται όσα νιώθει, όσα νιώθουν οι άλλοι για αυτόν καθώς και τους γύρω του. Διότι τις ομορφότερες αναμνήσεις δε στις αφήνουν ούτε τα λούσα, ούτε τα λεφτά, ούτε τα αντικείμενα. Μόνο χαμόγελα θυμάσαι, βλέμματα, φιλιά, αγκαλιές, υποσχέσεις, δάκρυα, πρόσωπα, συναισθήματα. Και όταν κανείς συνειδητοποιεί το μεγαλείο της ζωής σίγουρα ανατριχιάζει.

Ίσως να ακούγομαι πολύ ρομαντική μα το παράξενο είναι πως ρομαντική , με τη γνωστή έννοια , ποτέ δεν υπήρξα. Απλώς αγαπάω πολύ τη ζωή, τη γουστάρω έτσι όπως είναι , με τα πάνω και τα κάτω της. Με τις προκλήσεις της, με όσα σου χαρίζει απλόχερα και με όσα σου στερεί με αδικία. Και αφού βρέθηκα που βρέθηκα εδώ είπα εξ αρχής να το απολαύσω και να μην μιζεριάσω. Πολλοί με χαρακτήρισαν υπεραισιόδοξη αλλά αυτές οι σκέψεις ήταν πάντα για μένα σαν στάση ζωής. Να περνάω όσο το δυνατόν καλύτερα όπου και αν βρεθώ. Να μην εκμεταλλεύομαι, να προσφέρω και να μαθαίνω. Να αγαπάω , να παθιάζομαι, να πωρώνομαι.

Για να'μαι , βέβαια , και απόλυτα ειλικρινής για 2-2.5 περίπου χρόνια είχα κάνει διάλειμμα από αυτό το σκεπτικό. Όμως εδώ και κάποιους μήνες νιώθω πολύ ανεβασμένη, νιώθω σαν να απελευθερώθηκα από παλιές φυλακές και βρήκα την παλιά Δανάη που τη ξέρω καλά και γνωρίζω πως δύσκολα παραιτείται. Η παλιά Δανάη ξέρει να διεκδικεί και κυρίως να μη γίνεται θύμα.

Κάπου εδώ κλείνω.
Καληνύχτα και καλή χρονιά - ξανά - σε όλους σας.
Με ό,τι και αν επιθυμείτε, με ό,τι και αν ονειρεύεστε - όσο τρελό και αν είναι - και με πολύ καλή τύχη.






 Άσε με να κάνω λάθος
άσε με να κουραστώ
άσε με να'ρθω μονάχος και συγγνώμη να σου πω
έχω μπόλικο καιρό να κοροϊδεύω
κάθε λέξη, κάθε έγνοια και σκοπό
έχω όρεξη πολύ να αλητεύω
και ας μη ξέρω για τι ψάχνω ή τι θα βρω...
[...]
Άσε με να κάνω λάθος 
άσε με να δω καλά
άσε με να βρω μονάχος τι μου παίρνει τα μυαλά...

18 σχόλια:

  1. Κλαπ κλαπ κλαπ!!(και ακούγονται από παντού χειροκροτηματαααα)

    Έτσι I want you αισιοδοξη και of course ορεξάτη για ζωή!Το μόνο που σου εύχομαι είναι να βάλεις σε τάξη το φοιτητόσπιτο,γιατί ολα τα άλλα τα καταφέρνεις!Μη γκρινιάζειιις,ξέρω τι σου εύχομαι,ομοιοπαθης είμαι!Σουτ λέω,που θα αντιμιλήσεις!Έτσι μπράβο στη γωνία με το πόδι πάνω!Άντε μπράβο!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

    Κατά τα άλλα δεν έχουμε 2013,αλλά 2012+1 οπότε άντε καλη χρονιά!:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τις τιμωρίες να τις αφήσεις σε μένα!!!!δεν εχεις κανένα δικαίωμα ακόμα!ακούς;;σουτ,λέω ,που θα αντιμιλήσεις!άντε μπράβο!

      Διαγραφή
    2. ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;;;ΕΕΕΕΕΕ;;;;ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΧΩΩΩΩΩ!!ΝΑΙ ΑΝΤΙΜΙΛΩΩΩΩ!ΚΩΣΤΑΑΑΑΑΑ ΓΙΑ ΓΚΕΕΕΕΕΛ ΜΠΟΥΡΝΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙΙΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΛΩΝΕΙ ΚΙΟΟΟΟΛΑΑΑΣ!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    3. Θα γενώ νοικοκύρα, δούλα και κυρά, ναι σίγουρα. :P
      Ρας δε γκρίνιαξα, αυτό το αφήνω σε σένα που'ναι η ειδικότητά σου. :)

      Και η Νάσια έχει δίκιο! Είσαι πολύ μικρός για τέτοιααααα! :P

      Διαγραφή
    4. Επειδή σίγουρα θα γίνεις νοικοκυρά,δούλα και κυρά στο λέω!Άντε να νυμφευτείς και τον αφέντη σου για να υπάρχει πλήρης ιεραρχία!:ΡΡ:

      ΤΙ ΜΑΑΑΑΑΑΑΣ ΛΕΕΕΕΕΕΕΕΣ;;ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗΗΗΗ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΟΟΟΟΟΣ ΤΗΣ ΝΑΣΙΑΑΑΑΑΑΑΣ;;;ΕΕΕ;;ΝΡΟΠΗΗΗΗ ΣΟΥΥΥ ΒΡΟΥΤΕΕΕΕΕ!!:Ρ

      Διαγραφή
  2. Καλή Χρονιά και συνέχισε έτσι αισιόδοξα κι άσε τους άλλους να λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ben Provis φιλάκια αγόρι μου κι απο εδώ!!τι κάνεις;;;

    συγνώμη Δανάη μου ,αλλά είδα κόσμο και δε θέλω να είμαι αγενής,πρέπει να χαιρετήσω!
    εγω τι γράφω τόσο καιρό;;;αισιοδοξία και πάλι αισιοδοξία και όλα θα γίνουν!βέβαια ,μην γίνεις και σαχλοκούδουνο ,όπως εγω απο την πολλή αισιοδοξία,με μέτρο ε;;;
    φιλάκια και σε σένα και καλή χρονιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και σε σένα Νάσια μου κι εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου! :)
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Μια ευχή μόνο: Αυτή να είναι η χρονιά σου!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη χρονια και ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να ειναι πραγματικα η χρονια σου!!!ετσι αισιοδοξια!

    Μα δινεις νοημα στην καθε μερα...κοιτα μπραβο σου και μονο που το σκεφτεσαι..εγω απο τη μερια μου δεν θα το εκανε γιατι κσθε μερα επαναλαμβανεται η καθημερινη ρουτινα!!αρα τι νοημα να δωσω???αλλα δεν θελω να σε αποθαρινω..μπραβο συνεχισε ετσι!!!

    Να σου πω αφου εχεις τοση αισιοδοξια δεν μου δινεις και μενα λιγη γιατι μου τελειωσε χρονια τωρα και δεν βρισκω πουθενα??
    Αντε και παλι καλη χρονια να εχεις♥(σορτυ που δεν εβαλα τονους αλλα το πσ μου τα εφτυσε και μπαινω απο κινητο αρα δεν βολευει να βαζω τονους!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή χρονιά και σε σένα!!
      Μη ρουτινιάζεις παιδί μου , κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να ομορφύνεις την πραγματικότητά σου!!

      Σου μεταδίδω τη θετική μου ενέργεια! :P

      Διαγραφή
  6. Που τον εχεις τον τοξοτη ειπαμε;; χαχα
    Αισιοδοξες σκεψεις παντα,Καλη χρονια και συνεχισε ετσι!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα στο ωροσκόπιο! Τοξοτίνα! :P

      Τα καλύτερα σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  7. Γλυκιά μου εύχομαι τα καλύτερα. Εγώ ήδη νιώθω την αισιοδοξία και την τύχη του 2013. Σου εύχομαι το ίδιο!
    Φιλιά και καλή χρονιά με ό,τι πραγματικά σου χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!
      Καλή χρονιά και σε σένα κι εύχομαι το 2013 να'ναι για σένα μαγικό!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Δανάη γεια σου!αρχικά εύχομαι το 13 να είναι η χρονιά σου!σου στέλνω για έναν πραγματικά άκυρο λόγο..λοιπόν..πριν αρκετά χρόνια είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο τη φράση του W.Shakespeare "Ψυχή μου αιχμάλωτη όσο παλεύεις να ελευθερωθείς τόσο πιο πολύ εγκλωβίζεσαι."..το πρόβλημα είναι πως έχω φάει ώρες ατελείωτες για να το βρω στο πρωτότυπο(πολύ διάβασμα βρε παιδί μου!)..η αναζήτηση άκαρπη..google-άροντας λοιπόν βρήκα εσένα,το είχες σαν μότο σε κάποιο forum..θα χαρώ πολύ να έχω νέα σου!ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.