Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Κου-Κου!

Ξέρω, εξαφανίστηκα εντελώς! Είμαι επιεικώς απαράδεκτη! Μεγάλη ιστορία το πως και το γιατί που λογικά θα τη ξετυλίξω με το γνωστό μου γλαφυρό τρόπο (αχμ αχμ) μέσα στις επόμενες ημέρες. Προς το παρόν, επειδή το οφείλω , στην ακόλουθη ανάρτηση θέλω να ευχαριστήσω την αγαπημένη Love addict για το βραβείο που μου προσέφερε πριν από λίγες ημέρες! Σύμφωνα μ'αυτό θα πρέπει να πω 11 πράγματα για τον εαυτό μου κι έπειτα να προσφέρω με τη σειρά μου το βραβείο σε άλλους 11 bloggers! Ας τα πάρουμε με τη σειρά...

1)Μιλάω πολύ. Νομίζω πως όποιος με γνωρίζει καλά, όταν με φέρνει στο νου του , είναι από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται για εμένα. Μιλάω πολύ, γρήγορα, ''πηδάω'' από το ένα θέμα στο άλλο, κάνω συνειρμούς, πολλές περιγραφές, βάζω σάλτσες στις αφηγήσεις μου, κάνω έντονες χειρονομίες και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Όλως περιέργως κανείς δεν με έχει δείρει ακόμα, ορισμένοι το βρίσκουν γοητευτικό, χαριτωμένο ή κάτι (δε ξέρω γιατί) και δείχνουν να με ακούνε με ευχαρίστηση.

2)Έχω χιούμορ. Θα πεις, καλά μόνη σου τα λες; Όχι, κατά γενική ομολογία έχω χιούμορ. Αυτοσαρκάζομαι, δεν ειρωνεύομαι με τρόπο άσχημο, αλλά κάνω πλάκα με όλους και με όλα. Ορισμένες φορές μπορεί και να το παρακάνω, αλλά επειδή χαμογελάω, δεν παρεξηγούμαι. Με το χιούμορ έχω σπάσει άπειρες φορές τον πάγο με κάποιον που δε γνωρίζω καλά, είναι ομολογουμένως κάτι χρήσιμο.

3)Βρίσκω σχεδόν σε όλα την ευχάριστη πλευρά. Για τους γνήσιους απαισιόδοξους φίλους μου αυτό καταντά εκνευριστικό. Αλλά έχω τη τάση -και ξέρω πως το κάνω κυρίως για μένα- να βρίσκω σε όλα κάτι το ευχάριστο. Αυτό το κάνω κυρίως για να με παρηγορώ, να βρίσκω τη δύναμη να συνεχίζω, να μην μιζεριάζω, να μην τα παρατάω. Κάτι σαν το ''Κάθε εμπόδιο για καλό'' που το'χω πει ουκ ολίγες φορές. Με έχουν αποκαλέσει από αισιόδοξη ως χαζοχαρούμενη.

4)Αφήνω τα πάντα στην μέση. Αυτό είναι κακό κι έχει να κάνει με το ότι βαριέμαι εύκολα. Από μικρή ξεκινούσα διάφορες δραστηριότητες τις οποίες στην μέση της χρονιάς τις βαριόμουν και τις εγκατέλειπα. Μια τρύπα στο νερό. Πέρασα από πολλά κι έμαθα ελάχιστα. Αυτό το συνεχίζω και τώρα σε άλλο βαθμό. Ξεκινώ να γράφω κάτι, μια ιστορία για παράδειγμα και την παρατάω στην μέση επειδή μου έρχεται μια καλύτερη ιδέα που μου φαίνεται καλύτερη από την προηγούμενη. Είμαι λίγο ό,τι να'ναι σε αυτό το θέμα.

5)Είμαι αέρα-πατέρα. Τουτέστιν παίρνω πολύ λίγα πράγματα στα σοβαρά. Πάντοτε σε ό,τι αφορά εμένα βέβαια. Δεν έχω μετανιώσει για καμία πράξη μου (σχεδόν) μόνο και μόνο επειδή δεν παίρνω τη ζωή μου ιδιαίτερα στα σοβαρά. Φέρομαι όπως μου έρθει, είμαι πολύ αυθόρμητη, αρκετά συναισθηματική και δεν κινούμαι ούτε βάσει λογικής ούτε βάσει ενστίκτου όπως κάνουν άλλοι άνθρωποι. Κινούμαι όπως μου κατέβει εκείνη την ώρα. Δε σκέφτομαι από πριν πράγματα που θέλω να κάνω ή να πω και αυτό βέβαια πολλές φορές έχει αποβεί μοιραίο. Θα'λεγα πως είμαι λίγο φλου σε κάτι τέτοια θέματα. Ε, μετά μπορεί να μου ρίξω κανένα φάσκελο αλλά ως εκεί, μη φανταστείτε πως κάθομαι να κάνω σοβαρότερο απολογισμό των πράξεων μου και των συνέπειών τους.

6)Είμαι πραγματικά κακή νοικοκυρά. Ίσως και άθλια! Εν αντιθέσει με την έρμη την μάνα μου που μια κόρη έβγαλε κι έλαχε να γίνω έτσι. Όταν περιμένω κόσμο θα συμμαζέψω οπωσδήποτε, αλλά όταν είμαι μόνη μου όχι. Μ'αρέσει πολύ η ακαταστασία, ενώ η απόλυτη τάξη θα'λεγα πως με τρομάζει και με ξενερώνει.  Θεωρώ πως το σπίτι δείχνει σε μεγάλο βαθμό και το χάος του χαρακτήρα μου. Στην μαγειρική τα καταφέρνω καλύτερα αλλά και πάλι θα κάτσω να μαγειρέψω με μεράκι μόνο αν είναι να το κάνω για άλλους. Εμένα δεν με έχω και σε μεγάλη υπόληψη σε κάτι τέτοια θέματα.

7)Όταν είμαι ερωτευμένη, πέφτω σε κατάθλιψη. Φταίνε σίγουρα και οι έως τώρα επιλογές μου ή σε άλλες περιπτώσεις και τα παιχνίδια της τύχης, αλλά όταν ερωτεύομαι γίνομαι πολύ μελό. Με πιάνει μια θλίψη, κλείνομαι λίγο στον εαυτό μου, δε τρώω, διαβάζω ερωτικά ποιήματα σκεπτόμενη το αντικείμενο του πόθου, κλαίω με τραγούδια και περνάω συνέχεια φάσεις. Άλλοτε πάλι με πιάνει το χαζοχαρούμενο μου και δε βγάζει άνθρωπος άκρη μαζί μου. Πάντως, η εποχή των ερώτων, δεν είναι ποτέ μια καλή εποχή για μένα. Το ζω ρε παιδί μου!

8)Όταν ήμουν 13 ετών διάβασα Καρυωτάκη κι ένιωσα λες και μου ανοίχτηκε ένας αλλόκοτος παράδεισος. Επιχείρησα να διαβάσω ''Άμλετ'' , δεν το πάλεψα και το γύρισα στο ''Λεωφορείο ο Πόθος''. Λάτρεψα έτσι το θέατρο. Γενικώς, στα 13 μου ανακάλυψα πολλά σε τέτοιο επίπεδο, τη θεωρώ σημαδιακή ηλικία. Αργότερα αγάπησα εξ ίσου Καβάφη, Λειβαδίτη, Καββαδία και άλλους πολλούς. Αλλά οι πρώτες αγάπες, γαμώτο μου, έχουν πάντοτε κάτι παραπάνω. Σε επίπεδο μουσικής ο πρώτος συνθέτης που ''λάτρεψα'' ήταν ο Χατζιδάκις και παραμένει κορυφή για μένα.

9)Απεχθάνομαι το σύνδρομο της κουλτούρας που μας έχει βαρέσει τελευταίως. Δε λάτρεψα κανένα είδος περισσότερο από το ελληνικό ροκ, γι'αυτό είμαι σίγουρη. Ακούω κι ''έντεχνα'' (ατυχής όρος) από κει κι έπειτα. Αλλά και low bap (active member) ή hip-hop (ff.c βέβαια και Ραψωδό λιγότερο). Όμως σιχαίνομαι την κουλτούρα που'χει βαρέσει τελευταία πολλούς στο θέμα της έντεχνης μουσικής. Μποφίλιου, Χαρούλης και δε συμμαζεύεται (που τους ακούω βέβαια διότι έτερον εκάτερον). Από την άλλη εγώ δεν έχω πρόβλημα βέβαια, εάν τύχει λόγω συνθηκών ή παρέας, να ακούω και λαικά ή σουξέ της εποχής, χωρίς μετά να νιώθω μίασμα ή κάτι όπως λένε πολλοί γνωστοί μου. Επίσης στον  κινηματογράφο δεν μου'κατσε ποτέ καλά ο Αγγελόπουλος ούτε οι ταινίες σκηνοθετών σε -όφσκι.

10)Είμαι ανοργάνωτη. Δυσκολεύομαι στο να θέτω ένα πρόγραμμα ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα. Δηλαδή ακόμα και αν σημειώσω 10 πράγματα σε ένα χαρτί, ώστε να τα έχω μπροστά μου μπας και τα κάνω, είναι μαθηματικώς αποδεδειγμένο πως δε θα κάνω ούτε τα μισά. Για την ακρίβεια η πρώτη και η τελευταία φορά που οργανώθηκα συνειδητά στη ζωή μου, ήταν τη χρονιά που έδινα πανελλήνιες. Αν και μάλλον δεν έκανα και τίποτα σημαντικό πέρα από μια τρύπα στο νερό.

11)Είμαι επιρρεπής σε πάθη κι εξαρτήσεις. Δε έχω ιδέα αν έχει να κάνει με αδυναμία χαρακτήρα ή κάτι, πάντως ως γεγονός αληθεύει. Μπορώ να εξαρτηθώ εύκολα από καφεΐνη, αλκοόλ, τσιγάρο αν με αφήσω λάσκα. Το χειρότερο είναι πως εξαρτιέμαι εύκολα και από άτομα. Το καλό είναι πως μάλλον δεν είμαι και τόσο σοβαρά, αφού αναγνωρίζω αυτή μου την αδυναμία -ας το πούμε- και πως επειδή με ξέρω, ξέρω και στο περίπου τι πρέπει να αποφεύγω. Φαντάζομαι πως εγώ δεν πρέπει καν να περάσω έξω από καζίνο, θα'ναι για μένα μια καταστροφή. 


Θα έδινα κι εγώ βραβεία αλλά εκτός του ότι έχω αποσυντονιστεί λόγω της μακράς απουσίας μου (βεβαίως κάποιες αγάπες είναι στάνταρ), απόψε ο blogger κολλάει άγρια κι έχω φορτώσει ολίγον τι. Καλώς σας ξαναβρήκα κι ελπίζω να μη ξαναχαθώ - εξαρτάται πολύ από τις συνθήκες και τη διάθεση-. Κυρίως έγραψα αυτά τα 11 πράγματα, ώστε να ευχαριστήσω τη Love Addict για το βραβείο της. Μπορεί να χάνομαι, αλλά δεν είμαι και μουλάρα μωρέ!

Φιλιά πολλά!

13 σχόλια:

 1. Ρε Μουλάραα εγώ που είμαι στην ανάρτηση;;;Ρε μουλαρααα που μου κότσαρες την αλυσιδα με παιχνιδια για να ξεφυγεις!!Αμα σε πιάσω στα χέρια μου την έχεις βάψει!!

  Ντάξειι ρεε με την κουλτούρα,αλλά τα σκυλάδικα δεν ακούγονταιιιι!!

  Κατά τα άλλα με αντιγράφεις σε γενικές γραμμές οπότε δεν έχω κάτι να πω!!Ουστ!

  Αυτα!Θα επανέλθω για περισσότερο βρίσιμο μετά!

  ΥΓ:Μου λειψες ρε ανισορροπηηη!!Μην εξαφανίζεσαι τόσοο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πώς μιλάς έτσι μωρέ συ; Και μοιραστήκαμε χθες και δυο λόγια καρδιάς, στα διάλα!

   Δεν ακούγονται αλλά τα ακούει το αντικείμενο του πόθου, θες κάτι;

   Δεν σε αντιγράφω, σε διαγράφω, ΤΕΛΟΣ. :P

   ΧΟΥΛΑ!

   Διαγραφή
  2. ΣΤα έγραψα πριν αντάλλαξουμε τα λόγια καρδιάς μωρό!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

   Ναι θέλω γιατί με απατάς!!χαχαχα!:Ρ

   Μου σπαράζεις τη καρδιά!!

   Χακούνα ματάτα!

   Διαγραφή
  3. Ok, έτσι εξηγούνται πολλά! ΣΕΜΝΑΑΑ!

   Σε απατώ μόνο νοερά προς το παρόν! :P

   Δεν έχεις καρδιά για να στη σπαράξω! :P

   Κάτσε καλά μη σε παραπέμψω στην Αθηνά!

   Διαγραφή
  4. ΧΑχαχαχα!!Σεμνόοος είμαι!!:Ρ:Ρ

   Ιιιιιιιιιι πως αλλιώς θα με απατήσεις δηλ;;;Θα μπορώ να περάσω από πόρτες;;:Ρ

   ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ;;;ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΛΑΘΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ΧΑΜΕΝΟΟΟ!!ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑΑΑ!!Απλά δεν ανηκει σε σένα!:Ρ:Ρ

   Γιατί να με παραπέμψεις στην ΑΘηνα;

   Διαγραφή
  5. Ψυχή τε και σώματι κανονικά! Δεν νομίζω, θα βρίσκεις! :P

   ΜΠΑ! Τι προσβολή...


   επειδή με είπες μουλάρα! :P

   Διαγραφή
  6. @Ρασκόλνικωφ
   Ρας σε επαναφέρω εις την τάξη κάνοντάς σου μια σύσταση για αρχή. Δεν λέμε την Δανάη μουλάρα.
   Εάν το επαναλάβεις θα με αναγκάσεις να έλθω εκεί όπου διαμένεις για να σου τραβήξω το αυτί και να σου βάλω πιπέρι στο στόμα!

   Διαγραφή
  7. @Λατρεμένη Δανάη

   Δεν ντρέπεσαι να με απατήσεις;Δεν ντρέπεσαι να μη μπορώ να περάσω από πόρτες;;;Σου βαστάει η καρδιά;;;;:Ρ

   Εσύ με προσέβαλλες!:Ρ:Ρ

   Εγώ μουλάρααα;;Εσύ αυτοπροσδιορίσθηκες έτσι!:Ρ:Ρ

   @Αθηνά

   να έρθεις βρε,να έρθεις!!Τώρα όμως που έχω αρκετά ξύδια και κρασιά να σε κεράσω!Μετά θα τα έχω πιει!:Ρ:Ρ

   Διαγραφή
  8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Αποδόθηκε δικαιοσύνη!

   Διαγραφή
  9. Ναι τόση δικαιοσύνη έχουμε να δούμε από τα χρόνια του Χίτλερ και του Στάλιν!:ρ:Ρ

   Διαγραφή
  10. Οι ειρωνείες σου αλλού φθηνό υποκείμενο!

   Διαγραφή
 2. Χμ... Το 7 να το δουλέψεις λίγο. Οι έρωτες είναι για να μας δίνουν χαρά και όχι θλίψη!
  Στο 11 ανήκω κι εγώ. Τσιγάρο, γλυκά, αναψυκτικά κ.λπ κ.λπ.
  Κατά τα άλλα μια χαρά σε βρίσκω!
  Όποιος υπαινίχθηκε ότι είσαι μουλάρα να έλθει αμέσως να τον τιμωρήσω!
  Κίσιζ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι πειρασμοί είναι και για να υποκύπτουμε ρε Αθηνά μου! :P

   Αναλαβού τον Ρας, ευχαριστώ για την υποστήριξη!!

   Φιλιά πολλά!

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.