Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γενικού περιεχομένου...

Σε στιγμές που δεν νιώθω καλά ή ακόμη και σε πιο βαριές περιπτώσεις που το βλέπω ξεκάθαρα πως πιάνω πάτο, θα σκεφτώ με την μία έναν μόνο άνθρωπο - τον Στέφανο. Σ'αυτόν θα τηλεφωνήσω πρώτα. Τον ξέρω πολλά χρόνια και δεν ήταν ποτέ του αισιόδοξος. Αντιθέτως πρόκειται για έναν φύσει απαισιόδοξο άνθρωπο. Και αυτό είναι , για μένα , το πιο ωραίο στην όλη υπόθεση. Παρόλη την απαισιοδοξία του ο συγκεκριμένος άνθρωπος τα καταφέρνει πάντοτε και μου φτιάχνει το κέφι. Και ο λόγος είναι απλούστατος. Αν, για παράδειγμα , του πω πως η ζωή είναι σκατά, εκείνος δε θα μου πετάξει ένα αναμενόμενο, ''Ναι, συμφωνώ. Είναι σκατά!'', αλλά θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να με πείσει πως η ζωή είναι ωραία. Και τότε είναι που τον ακούω να χρησιμοποιεί τα δικά μου - υπό κανονικές συνθήκες - επιχειρήματα. Αυτό , για μένα , δείχνει μεγάλη δύναμη και ψυχή. Γιατί είναι πολύ ωραίο , όταν ο απέναντί σου δεν είναι καλά, εσύ να παλέψεις για να του φτιάξεις τη διάθεση και όχι για να τον κάνεις να νιώσει ακόμα χειρότερα. Υπάρχουν και τέτοιοι φίλοι, μην νομίζετε. Η δεύτερη περίπτωση δείχνει και μια κάποια μικροπρέπεια, ε; Μια μικρή αναφορά , λοιπόν , στο φίλο Στέφανο που'χω καιρό να τον δω και μου λείπει πολύ. Είναι που θυμάμαι τα γέλια που κάναμε μαζί, που κυριολεκτικά κρατιόμασταν ο ένας από τον άλλο για να μην πέσουμε κάτω, αλλά και το περιβόητο μότο του - παρμένο από ένα παλιό άσμα του Β. Παπακωνσταντίνου - : ''Ευτυχώς που η πατρίς δικαιώνεται σε ταβέρνες, πλατείες και αλάνες, ευτυχώς που δε χάθηκε ο έρωτας, ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες.'' Η συνηθισμένη του απάντηση στην ερώτηση, ''Στέφανε, πώς τα βλέπεις τα πράγματα;''

Kαι με την αναφορά στον τραγουδιστή συνειρμικά μου'ρχεται στο νου ένας άλλος φίλος μου που τον ακούει πολύ, ο Σταμάτης. Άλλωστε, χθες έβρεξε τόσο πολύ εδώ που ήταν αναπόφευκτο να μην τον σκεφτώ. Την αγαπάει τη βροχή. Είναι από τους ελάχιστους φίλους μου που δέχονται να βγαίνουν μαζί μου σε καταρρακτώδη βροχή χωρίς ομπρέλα ή κουκούλα. Άλλοι φοβούνται για το μαλλί και άλλοι μην αρρωστήσουν, μα ο Σταμάτης ήταν ανέκαθεν πρώτος σε κάτι τέτοια. Μέχρι και που φύγαμε για σπουδές δεν υπήρχε καταιγίδα που να μην την περάσουμε μαζί τριγυρνώντας από δω και από κει παρά το γεγονός ότι αρρωσταίνουμε κι οι δύο πολύ εύκολα. Σκεφτήκαμε, εξομολογηθήκαμε, τραγουδήσαμε και κυρίως γελάσαμε πολύ υπό τον ήχο αστραπών. Βρίσκαμε πάντοτε κάτι το μαγευτικό στη βροχή και κυρίως στην εκθέσή μας σε αυτή, κάτι που ποτέ δεν καταφέραμε να το εξηγήσουμε αν κι ένα φεγγάρι το προσπαθήσαμε.

Γενικά είμαι πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες. Κουράζομαι, βέβαια , αρκετά διότι έχω τα μαθήματα στη σχολή, ξεκίνησα και πληροφορική και γενικώς τρέχω πολύ. Αλλά εντάξει, δεν με ενοχλεί αυτό. Αντιμετωπίζω (ξανά) τα πάντα με χιούμορ αν και ο κολλητός μου ο Γιώργος φροντίζει πάντοτε να μου υπενθυμίζει πως το χιούμορ συνήθως λειτουργεί σαν ασπίδα, σαν άμυνα και πως οι άνθρωποι με πολύ χιούμορ είναι συνήθως πολύ μελαγχολικοί. Τουτέστιν μου φτιάχνει τη διάθεση.

Είναι και ο έρωτας που βοηθάει και ας έχει καταντήσει όλο αυτό πολύ κλισέ. Εγώ σας μιλάω βιωματικά τώρα. Ο έρωτας κάνει καλό, τον προτείνω. Έχει ένα γούστο που βλέπω να με συγκινούν για πρώτη φορά αισθηματικές ταινίες κι ερωτικά τραγούδια και που στα ερωτικά ποιήματα με πιάνουν κλάμματα. Είναι όμορφο να παρατηρώ με τις ώρες το φεγγάρι, τα άστρα, ή τη θέα του μπαλκονιού μου. Κι είναι παράξενο -τουλάχιστον για μένα- που για πρώτη φορά βλέπω τον κόσμο τόσο πολύχρωμο. Πιο παλιά υπήρχαν για μένα κυρίως δυο χρώματα, μαύρο κι άσπρο. Μα όλα είναι διαφορετικά πια.

Όπως και να'χει το συμπέρασμα είναι πως η ομορφιά είναι γύρω μας και μέσα μας. Δεν πρέπει να'μαστε αχάριστοι. Μια ''καλημέρα'', ένα ''ευχαριστώ'', μια ευγενική χειρονομία, ένα χαμόγελο, ένα ιδιαίτερο βλέμμα, η σιωπή που μοιράζονται δυο άνθρωποι, τα λόγια που λέγονται κι εκείνα που δε λέγονται, η ελπίδα που μπορεί να κρύβεται σε μια αγκαλιά, όλα αυτά είναι ξεχωριστά κι εγώ νιώθω ξαφνικά πολύ τυχερή που τα ζω και που τα εκτιμώ.

Μία άλλη φίλη μου, η Κατερίνα θα μου'λεγε σίγουρα πως μετά από όλη αυτή τη χαρά θα'ρθει η απόλυτη καταστροφή. Δε ξέρω αν έχει δίκιο αλλά καλώς ή κακώς ζω μόνο στο ''τώρα''.

Καλό ξημέρωμα.

Υ.Γ.


Για το τέλος... το αγαπημένο τραγούδι του Σταμάτη από τον Παπακωνσταντίνου.
Κακά τα ψέμματα. Γαμάτα τα Γιάννενα αλλά εκείνη η παρέα μου λείπει φρικτά. 

11 σχόλια:

  1. Δε με έπιανε ύπνος και είπα να ρθω στο νυχτοπούλι της μπλογκοσφαιρας!!:Ρ

    Σοφούς φίλους και κολλητούς έχεις!Όλα τα βρήκαν!

    Ρε εσύ μας τον προτείνεις τον έρωτα,αυτόν τον ρωτάς αν έρχεται;;;;;Έχει βολευτεί στη βιλλάρα του και πίνει το κρασάκι του και μας έχει χεσμένους!!

    ΤΕσπα!
    Πάντως ο Παπακωνσταντίνου μου τη δίνει!Πολύ δηθενιά και κυρίως κλεψιά από τον Άσιμο που τον πούλησε άγρια!!

    Καληνυχταα στα Γιάννενα!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φίλοι και οι κολλητοί είναι σοφοί σαν και μένα, καλό μου παιδί. :P

      Εγώ νιώθω πως άμα κάτι το κυνηγάς δεν σου κάθεται. Δες το χαλαρά το πράγμα μπας και αλλάξει η τύχη σου!

      Κι εμένα μου τη δίνει για τους ίδιους λόγους, μην νομίζεις.
      Αλλά αρέσει στα φιλαράκια! :P

      Διαγραφή
    2. Γιατί είσαι εσύ σοφή;;:Ρ

      Ναι αλλά αν δε το κυνηγάς πάει σε ξέχασε,αν και είναι κάτι που πια που και που με πιάνει να το κυνηγήσω!:/

      Να τα αλλάξεις!:Ρ

      Διαγραφή
  2. άσε τους έρωτες να επικεντρωθούμε στα μαθήματα-υπολογιστών ,μη μας κοροϊδεύουν μερικοί μερικοί....χαχαχα
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα ισχύει!
      Διάβασα για τα σεμινάρια!

      Εγώ σήμερα πέρασα την 1η ενότητα του ECDL,άντε μωρέ, άλλες έξι... :P

      Διαγραφή
  3. Ναι, η ομορφία είναι μέσα και γύρω μας αρκεί εμείς να μπορούμε να την εντοπίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμμ φίλοι και αναμνήσεις όμορφες, βροχή και μουσικές, και αυτά τα υπέροχα Γιάννενα! μου έφτιαξες τη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευτυχώς που πάντα υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που δημιουργούν χαμόγελα όταν τα χρειαζόμαστε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο.
      Τι θα κάναμε διαφορετικά; :)

      Καλό σου βράδυ...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.