Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Θα'θελα

Έλλειψη έμπνευσης. Κακή διάθεση. Δε ξέρω τι να γράψω. Κάθε μέρα κάτι ξεκινώ, έπειτα πάλι το διαγράφω. Κατήντησα κι εγώ μια Πηνελόπη. Κούραση, εξάντληση , κακός ύπνος. Δυο μαθήματα ακόμα. Βιβλία, μεταφράσεις, φυλλάδια, σημειώσεις, υποσημειώσεις. Φυλακή. Απουσία. Φτωχές κουβέντες. Άδειες ''ελεύθερες'' σχέσεις. Πονεμένα βλέμματα. Ψεύτικα χαμόγελα. ΠΙΚΡΑ. Αυτά τα ολίγα. 

Ξέρεις τι θα γούσταρα; Να κλείσουμε τα βαριά, δυσνόητα βιβλία και να τα αφήσουμε άτακτα στη βιβλιοθήκη. Να διπλώσουμε τα φυλλάδια βιαστικά και να τα κρύψουμε μέσα σε τετράδια. Κι έπειτα να σβήσουμε εκείνη τη λάμπα που κάθε νύχτα καίει ατέλειωτα και να μείνουμε στο σκοτάδι. Μήπως κι έτσι πούμε την αλήθεια μας. Να πιούμε μαζί λίγο κρασί, όχι για να μεθύσουμε, ίσα για να ζαλιστούμε, να χαμογελάσουμε μωρέ λιγάκι. Όχι άλλους καφέδες που τσιτώνουν τα νεύρα μας, όχι άλλα τσιγάρα που βράζουν τα σωθικά μας και βραχνιάζουν τις φωνές μας. Να κάνουμε έρωτα στα σανίδια κι έξω, μια καταιγίδα να μας λυτρώνει. Όχι άλλη μοναξιά, όχι άλλες απελπισμένες σκέψεις. Είναι απλά τα πράγματα. Έρωτας ή τίποτα. Εσύ ή κανένας. 

Και τα πρωϊνά να ανοίγουμε τα παράθυρα διάπλατα , να μπαίνει φως ή βροχή και κρύος αέρας. Να καθαρίζουν τα δωμάτια, τα μυαλά και οι ψυχές μας. Να χάνονται τα όποια απομεινάρια, να φαίνεται πως μία νέα μέρα αρχίζει, κάτι άλλο ξεκινά. Εκεί είναι η ομορφιά κι όχι στο να ξυπνάμε σαν πτώματα, να κινούμαστε σαν ρομπότ, να ανοίγουμε τις πόρτες για λίγο, έτσι για να ξεμυρίσει και να αδειάζουμε τασάκια, μόνο και μόνο για να τα ξαναγεμίσουμε μέσα στη θλίψη που θα ακολουθήσει. 

Θα'θελα να κάνουμε μια βόλτα μαζί , κάπου έξω. Όχι στο πολύβουο κέντρο, αλλά να, κάπου με δέντρα. Να βλέπουμε τον ήλιο, να'χει ησυχία και η ατμόσφαιρα να'ναι καθαρή. Να μην μας κυνηγά ο χρόνος, να'χουμε ώρα απεριόριστη μπροστά μας. Να'χουμε αφήσει πίσω μας όλα τα προβλήματα, να μην έχουμε άγχος ή αγωνίες. Να αισθανόμαστε πως το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλο, τίποτα παραπάνω. Ξέρεις, κάπως έτσι θα'νιωθα ελεύθερη. Ναι, αν ήμουν μαζί σου, θα ήμουν ελεύθερη. Ίσως να φαίνεται οξύμωρο. Δεν είναι όμως. Οι σχέσεις οι τάχα ελεύθερες χωρίς συναίσθημα ανέκαθεν αποτελούσαν για μένα μεγάλη φυλακή. Ο έρωτας όμως δε γίνεται να φυλακίζει, δεν είναι στη φύση του.

Θα'θελα να κάνω γενικώς απλά πράγματα. Να πηγαίνω σε συναυλίες, να καλώ στο σπίτι φίλους μου, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για αυτούς, να συζητάμε αληθινά και να μη κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας, να μην ντρεπόμαστε για τις επιλογές μας, να'χουμε το θάρρος να διεκδικούμε, να μην είμαστε τόσο εγωιστές, να λέμε την άποψή μας όποια και αν είναι αυτή, να νοιαζόμαστε αυτούς που αγαπάμε, να'μαστε εκεί για αυτούς, να μη φεύγουμε στα ζόρια αλλά τότε να επιμένουμε περισσότερο.

Ξέρεις κάτι μάτια μου; Όλα αυτά είναι στο χέρι μας.
Απορώ γιατί τα κάνουμε τόσο δύσκολα.


13 σχόλια:

  1. Μην το συζητάς λοιπόν. Ξεκίνα την υλοποίηση. Κυριακή αύριο. Κάλεσε τους φίλους σου να μαγειρέψετε μακαρονάδα και να περάσετε όμορφα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aθηνούλα, ωραία θα ήταν αλλά μεθαύριο δίνουμε Βάκχες και θα βακχιστούμε. Περιμένουμε τις 6 του μηνός που τελειώνουμε!

      Διαγραφή
    2. Εντάξει λοιπόν, αφού δεν μπορείς εσύ μάζεψα εγώ μερικούς φίλους για μακαρονάδα. Μου είπαν απορημένοι "Πως σου ήρθε ξαφνικά" (ξέροντας ότι τις Κυριακές το απόγευμα δουλεύω και αποφεύγω τις μεσημεριανές μαζώξεις) και τους είπα "Μου έδωσε έμμεσα την ιδέα μία εξαιρετική βλόγερ, η Δανάη".
      Τώρα ετοιμαζόμαστε να φάμε την μακαρονάδα αλ αραμπιάτα και θα πιούμε το πρώτο ποτήρι στην υγειά σου!
      Καλή επιτυχία στο μάθημα!
      Κίσιζ!

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά σας βρίσκω!!
      Να'σαι καλά Αθηνούλα!! Καλή διασκέδαση σας εύχομαι!

      Διαγραφή
  2. Ααααααααααααχ βρε Δαναηη τι θέματα βάζειιις τέτοιες μέρεεες!Άσε να τελειώσουμε την εξεταστική και μετά τα λεμεε οοολα!!
    Πώς τα πας στην εξεταστική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέματα, το ξέρω. Αλλά μπούχτισα μέσα με τα βιβλία ρε συ, ειλικρινά!
      To παλεύω θεότρελο αγόρι! :P Αλλά με μεγάλη δυσκολία,μαθήματα με μεγάλη ύλη, παράξενοι καθηγητές, τα γνωστά. Εσύ;Πότε τελειώνεις;

      Διαγραφή
    2. Και εγώ μπούχτισαα ρεε,αλλά το πρόβλημα είναι ότι εγώ παραμπουχτησα!!:Ρ

      Ω με τιμούν τα κοπλιμαν σου!:Ρ

      Αν εξαιρέσεις ένα μάθημα που ήταν περιεργο,τα άλλα τα έχω περάσει χαλαρα με βαθμάρες!χεχε!!Τελειωνω την Πέμπτη,αλλά τη τεταρτη δίνω δυο πανδυσκολα μαθηματα και τη Πέμπτη καπάκι λατινικά και δεν έχω διαβάσει γρι μετάφραση!Τι λες την βγάζω καθαρή;:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    3. Άσε και κανένα για Σεπτέμβρη , δε θα πάθεις τίποτα! :P
      Καθαρή; Χμ...ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Με δυσκολία. :P

      Διαγραφή
    4. Θα πάθω,θα χάσω τις πολυτιμες τετράμηνες διακοπες μου!:Ρ:Ρ
      Ο Σεπτέμβρης είναι βρώμικη λέξηηη!:Ρ

      Γιατιι γελααας;;Θα τα καταφερωωω ρεεεε και θα τα περάσω με βαθμοο ρεεεεεε και μετά θα πεταχτω και στα στα τριψωωω στη μουρηηηη ρεεεεε,χαμενηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!
      (Έχω δικαιωμα στο όνειρο νομίζω!:Ρ)

      Διαγραφή
    5. Εγώ το πήρα απόφαση πάντως, καλά θα κάνεις να το πάρεις κι εσύ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ! Και γιατί είναι βρώμικη λέξη παρακαλώ πολύ; :P

      Όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. :P

      Διαγραφή
    6. Δε το παίρνω απόφαση σου λέω!:Ρ
      Είναι βρώμικη λέξη γιατί χαλάει τις διακοπές και την ανεμελιά του καλοκαιριού και φορτώνεσαι άλλη μια εξεταστική,συν του ότι χρειάζεται δουλειά και η δουλειά είναι βρώμικη κουβέντα!:Ρ

      Ακόμα και αν υπάρχουν λίγες πιθανότητες να το πραγματοποιήσουμε;:Ρ

      Διαγραφή
  3. Ααααααααααχ τι ωραια που τα λές βρε Δανάη!
    Ωραίος που είναι ο έρωτας!
    Ωραίες που ειναι οι παρέες!
    Αντε να τελειώνει η εξεταστικη να επιστρέψουμε στις ζωες μας!
    Φιλακια και καλη επιτυχια στα υπολοιπα μαθηματα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο! :)
      Καλή συνέχεια και σε σένα και υπομονή!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.