Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Για την ασχήμια των ψυχών...

Βαρέθηκα τους ανθρώπους που με περιτριγυρίζουν.Δεν αντέχω άλλο να βλέπω γύρω μου ανθρώπους επιφανειακούς να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Αηδίασα λέμε! Kαι ναι!Ακολουθεί ανάρτηση κραξίματος και ούτε που με νοιάζει! Η φίλη μου η Χριστίνα λέει να μη φοβάμαι να γίνομαι κακιά, γιατί πολύ μου πάει.

Νιώθω πως ζω σε μια κοινωνία που δεν μου ταιριάζει. Αν άνηκα στην προηγούμενη γενιά, θα τα'χα ίσως πολύ πιο καλά με τον εαυτό μου. Πλέον η πουτανιά θεωρείται αρετή και απήχηση έχει η γκόμενα με το πιο καμμένο μαλλί, την πιο κοντή φούστα, τη πιο στενή μπλούζα, το πιο μπλαζέ ύφος, τα πιο σουφρωμένα χείλη, τη πιο ψηλοτάκουνη γόβα. Αυτό το κορίτσι που σας περιγράφω υπάρχει κάπου γύρω μας και δεν έχει έννοιες. Α...όχι! Έχει. Τι θα γίνει..αν πάρει δυο κιλά, αν σπάσει ένα νύχι, αν της ξεφύγει η γραμμή από το eyeliner, αν δεν της κάτσει ο Χ μπρατσαράς γκόμενος, αν γρατζουνιστεί η οθόνη του κινητού της; Aνεβάζει την μία sexy photo μετά την άλλη στο facebook ή οπουδήποτε αλλού, με θέα πανοραμική το στήθος της που το'χει τονίσει καταλλήλως και με φόντο τον μπιντέ. Έχει χιλιάδες ''φίλους'', αλλά δεν γνωρίζει κανέναν προσωπικά. Πηδιέται σε τουαλέτες, σε σκαλιά, σε οικοδομές με κάποιον που θα'ναι απλώς ένας ακόμη. Βέβαια, αν τη ρωτήσεις ποιος είναι ο Τσιφόρος, θα σε κοιτάξει με το λατρεμένο ύφος του ροφού. Αλλά.. γιατί να τον ξέρει; Είναι κι έτσι ευτυχισμένη. Αλλά είναι; Πώς γίνεται να είναι, ρε πούστη μου; Τις νύχτες, μετά το ξενύχτι και αφότου ανεβάσει τις απαραίτητες φωτογραφίες στο internet με υπότιτλο κάτι σε ''hahahahahah malakaa...gamath vradia...giname liwmaaa...'',όταν ξεβαφτεί και βγάλει τα sexy ρούχα που της δίνουν χρόνια και ανηθικότητα και κοιταχτεί στον καθρέφτη...δεν θα νιώσει απελπιστικά μόνη της; Δε θα καταλάβει πόσο άδεια είναι η ψυχή της; Ή είναι απλώς χαρούμενη μέσα στην τρομακτική άγνοιά της; Πώς λοιπόν... να μην λυπηθείς τέτοια άτομα; Αλλά όχι, τέτοιες χαζογκόμενες εγώ δεν τις συμπονώ. Ανεξαρτήτως βιωμάτων , οικογενειακής κατάστασης ή δε ξέρω τι, όταν φτάνεις στην ηλικία των 16 ή των 17, θα πρέπει να κάνεις τις επιλογές σου. Να διαλέξεις τους δρόμους σου. Και να φροντίσεις μόνος σου να ομορφύνεις τη ψυχή του. Γιατί οι ψεύτικες βλεφαρίδες και το έντονο βάψιμο, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έκρυψαν ποτέ την ασχήμια κανενός.

Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στους άνδρες. Έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους. Είναι εκείνοι οι τύποι, οι νάρκισσοι. Που είναι μια ζωή ντυμένοι στην πένα, περνούν τη μισή ζωή τους σηκώνοντας βάρη στα γυμναστήρια και χαζεύοντας τον κώλο της πρώτης γκόμενας που θα περάσει από μπροστά τους, που κοιτάζονται με τις ώρες στον καθρέφτη και κάνουν το μαλλί επιμελώς ατημέλητο. Ατού το αξύριστο look, για να δείχνουν bad boys. Έχουν στόχους. Να αγοράσουν ένα αμάξι, να πηδήξουν έναν Χ αριθμό από γκόμενες ως την ηλικία των 22, να πάνε και φέτος το καλοκαίρι σε κάποιο κοσμοπολίτικο νησί όπου θα κάνουν σεξ ως το πρωί και θα γίνουν τόσο τύφλα που θα ξεχάσουν μέχρι και το όνομά τους. Cool, έτσι; I don't think so. Όταν βρίσκονται με τους φίλους τους, αναλύουν για ώρες τις επιδόσεις τους και για το πως έριξαν εκείνη την γκόμενα που και καλά τους το έπαιζε δύσκολη, η μυξοπαρθένα να πούμε.

Ξέρετε τι; Οι τύποι αυτοί είναι γελοίοι. Αλλά δε ξέρω αν φταίνε αυτοί ή το γαμημένο το lifestyle και το glamour. Χρόνια τώρα η Ελλάδα ασχολείται με το ρούχο που φόρεσε η τελευταία γλάστρα της τηλεόρασης (κατά κανόνα ξανθιά, αν και παρατηρείται μία στροφή προς τις κοκκινομάλλες) και τα περιοδικά συμβουλεύουν γυναίκες & άντρες πως να γίνουν καλύτεροι στο σεξ, τι ρούχα να φορέσουν το χειμώνα, πως να γίνουν δημοφιλείς, σε ποιο club να πάνε και τι ποτό να πιούνε, πώς να φερθούνε στο πρώτο ραντεβού και αν πρέπει να φύγουν ή να μείνουν μετά το one night stand. Έχει χαθεί η ουσία, για τα καλά. Όλα ισοπεδώθηκαν. Δεν υπάρχουν αξίες, δεν υπάρχουν ιδανικά, οι συνομηλικοί μου δεν έχουν ανοίξει στη ζωή τους εξωσχολικό βιβλίο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το ''εγώ'' τους και γι'αυτούς μετράει το πως είσαι και όχι το ποιος είσαι. 

Τώρα διασκέδαση είναι το club, τα μπουζούκια, το να γίνεσαι τύφλα, το να γυρνάς κάθε βράδυ με άλλον ή με άλλη. Διασκέδαση δεν είναι να μιλήσεις με έναν φίλο σου, γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους και αν έχουν είναι ''δήθεν'' και δεν τους μιλάνε ουσιαστικά. Η ποίηση δεν έχει πια για κανέναν σημασία, γιατί δεν υπάρχει πίστη στον έρωτα, τη φιλία, την πατρίδα ή σε ό,τιδήποτε. Δεν υπάρχει πίστη βασικά! Οι άνθρωποι αυτοί ποτέ δεν κάθισαν να παρατηρήσουν τα άστρα (εκτός αν μιλάμε για ζώδια), ποτέ δε θαύμασαν ένα λουλούδι και ποτέ δεν ονειρεύτηκαν αντικρίζοντας τη θάλασσα. Η συντροφικότητά είναι για αυτούς στην ουσία μία άγνωστη λέξη και η μοναξιά τους είναι πολύ βαθύτερη, τείνει να γίνεται αιώνια.

Δεν το παίζω ηθική και ούτε είμαι οπισθοδρομική. Έχω κάνει πολλές μαλακίες στη ζωή μου , αλλά τις έχω κόψει εδώ και χρόνια. ΕΤΣΙ ^ όμως ποτέ δεν καταδέχθηκα να γίνω. Και γι'αυτό είμαι περήφανη. Εγώ δεν χαράμισα τον εαυτό μου, δε γελοιοποιήθηκα και δεν είμαι μόνη μου. Γιατί έχω ανθρώπους , λίγους αλλά δεν έχει σημασία , που μπορώ να τους μιλάω και να τους δίνω ό,τι έχει η ψυχή μου. Και προφανώς δε θα προσπαθήσω να αλλάξω κανέναν. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις τους. Εύχομαι μόνο, όταν κάποτε ξυπνήσουν, να μη δυσκολευτούν πολύ να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Και ας νομίζουν τώρα πως είναι cool, πλήρεις και ότι εγώ ή άλλοι σαν εμένα λέμε μαλακίες. Θα καταλάβουν όλοι,αργά ή γρήγορα,ότι η ζωή έχει μεγάλη πλάκα κι είναι στην ουσία ένα παιχνίδι και όχι ένα κακόγουστο αστείο.

Βασικά σκέψεις από κάτι που έγινε σήμερα.

29 σχόλια:

  1. Τώρα αν πάρω το κείμενο σου και το εκτυπώσω και αρχίζω να το μοιράζω τι θα μου πεις;;;Πραγματικά είναι μανιφέστο!!Μπορώ αρχικά να το αναρτήσω ως αναδημοσιευση στο δικό μου μπλογκ;;;;;:)

    Με τέτοια μανιφέστα θα πάμε μπροστά!!!:):)
    Θα τα αλλάξουμε τα κωλοπαιδα όσο ελιτιστές ή ξενέρωτους να μας λένε!!Θα τους μάθουμε τον έρωτα!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναδημοσίευσέ το χαλαρά, μην ρωτάς καν!

    Γεια σου ρε Ρας, ερωτιάρη! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!Ερωτιάρηηης λέει!!ΧΑΧΑ!!Καλά θες να με κάνεις να μη διαβάσω αρχαίααα!!:Ρ:Ρ

      ΟΚ!!

      Διαγραφή
    2. Πάλι στον κόκορα τα φόρτωσες αγόρι μου; :P

      Διαγραφή
    3. Έσκισα στα αρχαία και έσφαξα το κόκκορα!!Εσύ τον έσφαξες το κόκκορα;;;ΑΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  3. Έχεις δίκιο Δανάη αυτό κατάντησε η κοινωνία μας ένα γ@μ1ση και ένα γλέντι όλα επιφανειακά τίποτα άλλο!! Τέτοια κορίτσια έχουν γίνει σχεδόν όλες θεωρούν ωραίο να κάνουν μπάφους και άργυλε ή κορίτσια γυμνασίου να τραβιούνται με 20αρη (μια πρόσφατα την είδα με 30 χρονών άντρα ο οποίος ήταν και παντρεμένος)1
    Και σνομπάρουν εμάς τους όχι και τόσο fan του clubing!Και ειδικά επειδή διαβάζω μερικές φορες στα διαλείμματα ποίηση η κάθομαι και γράφω εγώ (μερικές φορές κάνω και σκίτσα) μας λένε και φλοράκια μέχρι την ώρα που σε χρειάζονται και αρχίζουν να σου τρίβονται! Πολύ π@@@@
    Τα αγόρια η άλλη άκρη της ηλιθιότητας!!
    Ακόμα πιο ζώα από τα κορίτσια! Κάνουν όσα ακριβώς είπες! Διαφωνώ ως προς το γυμναστήριο διότι γυμνάζομαι πολύ, σχεδόν κάθε μέρα! το κάνω γιατί θέλω να είμαι οκ με το σώμα μου όπως και σχεδόν όλοι!!Αν και απλά κάτι κομπλεξικοί είναι που νομίζουν επειδή έχουν τα τσόκαρα της πόλης να του κυνηγάνε είναι κάποιοι!
    ευτυχώς υπάρχουν και νορμάλ έφηβοι ψαγμένοι και μπορείς να κάνει μια κουβέντα της προκοπής!
    Συχνά του κοιτάζω και αναρωτιέμαι τι θα κάνουν στη ζωή τους μετά από κάποια ηλικία έρχονται και ευθύνες θέλει μια χ ωριμότητα για να πας μπροστά!
    Αυτά! το είδα στου Ρας το κείμενο και είπα να πεταχτώ να σου συμπαρασταθώ σε αυτές της σκέψης!
    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ένα σχόλιο στο κομιστή(κάτι σαν το Θέμο και εγώ!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!) δε βλάπτει!!:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα!

      Ναι, ως προς το γυμναστήριο, το ξερα ότι υπάρχει μία πιθανότητα να παρεξηγηθώ, δεν το εννοούσα έτσι. Φυσικά και είναι πολύ καλό να γυμνάζεται κανείς (το έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι), αλλά εγώ αναφερόμουν σε εκείνους που το κάνουν μόνο και μόνο για να έχουν ΤΗΝ κορμάρα, νομίζω καταλαβαίνεις για τι τύπους ατόμων μιλάω!

      Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω μαζί σου...
      ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

      Διαγραφή
    3. Α και Ρας..ΣΤΑΜΑΤΑ παιδί μου να πετάγεσαι παντού! :P

      Διαγραφή
    4. Φυσικά και καταλαβαίνω!!

      Βρε άσε το παιδί να εκφραστεί !! :)

      Διαγραφή
    5. Αφού έχω λέγειν!!ΧΑΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ και επαυξάνω.Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
    Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που τα βλέπει έτσι ακριβώς τα πράγματα.Ξέρεις,καμιά φορά αναρωτιέμαι πού χάθηκε όλη αυτή η αθωότητα.
    Τους τα λέω κιόλας,μπας και ξυπνήσουν,αλλά μάταια.Μια φορά,μάλιστα,γύρισε μια και μου είπε "Εσύ τώρα μας το παίζεις ηθικό στοιχείο;".Γέλασα τόσο δυνατά!
    Δε βαριέσαι όμως.Αν οι έννοιες "οπισθοδρομικός,δήθεν ηθικός" και "διαφορετικός" ταυτίζονται,κατάλαβες πού φτάσαμε.
    Δεν μαζεύονται αυτά τα κομμάτια,καλή μου.Μπορώ από τώρα να φανταστώ την κατάληξη αυτών των ανθρώπων,την κατάντια τους.
    Όσο για το εάν είναι ευτυχισμένοι,μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.

    Καλησπέρα,και συνέχισε να είσαι λογική,ώριμη και διαφορετική! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που μαζευόμαστε πολλοί που δε τα βλέπουμε έτσι τα πράγματα, τελικά! :)

      Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! :)

      Διαγραφή
  5. Χμ... Μπράβο Δανάη για την προσέγγιση.
    Ως μεγαλύτερη όμως, ίσως δυο γενιές πιο πίσω από εσένα, να μου επιτρέψεις να σου πω ότι δεν είναι θέμα κακίας το να λες κάποιες αλήθειες. Επίσης να σου πω ότι και τον καιρό που ήμουν στην ηλικία σου υπήρχαν αυτές οι συνομοταξίες ανθρώπων. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Απλά ήταν σε λιγότερο βαθμό. Ίσως γιατί δεν υπήρχαν και τόσα ΜΜΕ που να πλασάρουν αυτόν το λάιφστάιλ, που λένε.
    Κυριαρχούσε τότε η ρήση "χαζό παιδί, χαρά γεμάτο". Αυτό λέγαμε για να περιγράψουμε το συγκεκριμένο είδος ατόμων.
    Και μην φανταστείς ότι ως νέοι ήμασταν τίποτα σπασικλάκια, Όχι. Μέσα σε όλα ήμασταν. Και τις παλαβομάρες μας κάναμε, και τα φλερτ μας και τις σχέσεις μας. Αλλά τέλος πάντων δεν ήταν μόνο αυτά τα ζητούμενά μας. Όχι βέβαια ότι τα καταφέραμε και πολύ καλά. Χάλια κόσμο σας παραδώσαμε, όμως δεν είμαι εδώ τώρα για να κάνω την αυτοκριτική μου. Είμαι για να σε συγχαρώ για το κείμενό σου και για τις απόψεις σου. Άλλο ένα 30% νέων σαν κι εσένα να είχαμε στη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.
    Και για να στάξω και λίγο δηλητήριο να σου πω ότι προσωπικά δεν λυπάμαι καμία χαζογκόμενα και κανένα αγοράκι από αυτά που περιγράφεις, δεν μπορώ να ασχοληθώ καν με το είδος.
    Όπως στρώσει κανείς, κοιμάται...

    Και πάλι μπράβο Δανάη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω αγαπημένη Αθηνά!
      Καλά πολύ καλά τα λέει η Δανάη και μακάρι να υπήρχαν και άλλες σαν εκείνη!

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ, Αθηνά!
      Σίγουρα υπήρχαν πάντοτε τέτοια φαινόμενα, απλώς μάλλον τώρα τα πράγματα έχουν βγει εκτός ελέγχου, ακριβώς λόγω των ΜΜΕ.

      Γενικότερα, χρειάζεται μέτρον άριστο σε όλα!

      Καλό απόγευμα! :)


      serenata, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)

      Διαγραφή
  6. Θ Ε Α.
    RESPECT, το μόνο που έχω να πω.

    Βαρέθηκα τους ανθρώπους που με περιτριγυρίζουν.Δεν αντέχω άλλο να βλέπω γύρω μου ανθρώπους επιφανειακούς να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Αηδίασα λέμε![...]
    Νιώθω πως ζω σε μια κοινωνία που δεν μου ταιριάζει.

    Αυτό, ακριβώς αυτό^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι... ωστόσο, είναι δύσκολο να βλέπεις κάποιους που τους είχες ψηλά να προσπαθούν να σε φέρουν στα κυβικά της κάθε τέτοιας γκόμενας, να συνεχίζεις με απόρριψη εν μέρει γι'αυτό το λόγο και να οφείλεις στον εαυτό σου τουλάχιστον να παραμείνεις σε κάποιες αξίες που εσύ τις έχεις βάλει στον εαυτό σου.
    Ξέρεις άμα τις βλέπω... (γι'αυτούς δε θα πω... τους θεωρώ πολύ λίγους για να μιλήσω) μου 'ρχεται αυτό
    "Νευρωμένα μπράτσα θα βρείτε κάτω στους θερμοστάτες"!
    Τσιφόρος :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι... ωστόσο, είναι δύσκολο να βλέπεις κάποιους που τους είχες ψηλά να προσπαθούν να σε φέρουν στα κυβικά της κάθε τέτοιας γκόμενας, να συνεχίζεις με απόρριψη εν μέρει γι'αυτό το λόγο και να οφείλεις στον εαυτό σου τουλάχιστον να παραμείνεις σε κάποιες αξίες που εσύ τις έχεις βάλει στον εαυτό σου.
    Ξέρεις άμα τις βλέπω... (γι'αυτούς δε θα πω... τους θεωρώ πολύ λίγους για να μιλήσω) μου 'ρχεται αυτό
    "Νευρωμένα μπράτσα θα βρείτε κάτω στους θερμοστάτες"!
    Τσιφόρος :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι..αυτό είναι όντως δύσκολο.
      Ωστόσο, εμείς είμαστε πιστοί στις επάλξεις! :P

      Ο Τσιφόρος καλά τα έλεγε!

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Δανάη που με ενθουσίασε το κείμενο σου και μου κίνησε την περιέργεια να ψαχουλέψω το blog σου ολόκληρο! Έχεις δίκιο, δίκιο, πολύ δίκιο! Και μάλιστα τα είπες όλα με τον πιο απολαυστικό τρόπο! :) Ένα μεγάλο μπράβο και στο Ρας για την προώθηση! :Ρ
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά σχόλιο στον Ρας για την προώθηση όχι ε;;;:Ρ:Ρ:Ρ

      Βλέπεις Δανάη;;;Σου έχω φέρει του κόσμου τους αναγνώστες και δεν με αναγνωρίζει κανείς!!!Πφφφ!!!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    2. Καλώς ήρθες chrysalis! :)
      Σ'ευχαριστώ!


      ΡΑΣ σταμάτα επιτέλους να γκρινιάζεις! :|
      ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΕΕΕΣ!

      Διαγραφή
    3. ΔΕ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩΩΩΩ!!ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!!

      Αμέσως εσύ!!Λασπολόγε!!:Ρ:Ρ::Ρ

      Διαγραφή
    4. Μα πραγματικα βρε γκρινιαρη, απλα δεν προλαβα! Τωρα τρεχω να κανω και σε σενα! :Ρ

      Διαγραφή
    5. ΣΟυτ αυτό που λέω ισχύει!!:Ρ

      Διαγραφή
  10. διάβασα απο τον Ρας την ανάρτηση σου!πολύ αληθινή!:) έξω απο τα δόντια..όλη η αλήθεια για τους πλαστικούς και τους δήθεν!..πολύ όμορφο μπλόγκ!καλά που έχεις και την προώθηση..χαχα.!χάρηκα που σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.