Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Στον... Έλληνα.


Χαίρεται, χαίρεται!
Πριν πω ο,τιδήποτε, καταρχήν , να πούμε ΟΛΟΙ μαζί ένα τεράστιο ''Bravissimo'' στον Ρας για την αναδημοσίευση του χθεσινού μου κειμένου, διότι ειδάλλως θα μας αρχίσει οσονούπω στα καντήλια!
ΕΥΓΕ ΡΑΣ! Και έννοια σου! Μόλις τελειώσω την ανάρτηση, θα βγάλω τη σημαία στη βεράντα!

Σήμερα... μου'ναι λίγο δύσκολο να εκφραστώ, δε ξέρω. Είμαι πολύ απογοητευμένη από όσα συμβαίνουν γύρω μας και κάνω μία ύστατη προσπάθεια να μη χάσω το χιούμορ και τη ψυχραιμία μου.
Δύσκολο...πιο δύσκολο από ποτέ. Και δε ξέρω καν από που να αρχίσω! Και ίσως να μην είμαι εγώ ικανή να κρίνω το πολιτικό γίγνεσθαι της ''Ψωροκώσταινας'' Ελλάδας, αλλά μιας και σ'αυτή τη χώρα όλοι κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, λέω να εκφέρω κι εγώ μια γνώμη. Συμβαίνουν ένα σωρό πράγματα γύρω μας τις τελευταίες ημέρες! Και το ένα είναι χειρότερο από το άλλο. Οι καρκινοπαθείς δε δύνανται να αγοράσουν τα φάρμακά τους (μακράν το χείριστο όλων), οι πολιτικοί έχουν κατακλύσει για άλλη μια φορά τα κανάλια τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, κάθε μέρα άνθρωποι αυτοκτονούν,η πείνα θερίζει γύρω μας το ίδιο και η απελπισία και σήμερα βεβαιώθηκα πως έχουμε και μία τάση επιστροφής στην εποχή των σπηλαίων. Κοινός παρανομαστής είναι πως όλοι υποφέρουμε τρόπον τινά. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, άσπροι , μαύροι , κίτρινοι... όσοι συμβιώνουμε σ'αυτή τη χώρα υποφέρουμε. 

Ξέρετε, δε θα αλλάξει τίποτα. Πολύ απλό. Γιατί είναι θέμα νοοτροπίας και παιδείας. Και μετά τις δεύτερες εκλογές που θα προκύψει νέος δικομματισμός και θα δοθεί και η απαραίτητη απάντηση στο σύστημα (άκουσον, άκουσον) με την επανεκλογή της Χρυσής Αυγής, εγώ θα βρεθώ να ρωτάω σαν το σπαστικό κοριτσάκι της διαφήμισης της ΝΔ...''Γιατί είσαι τόσο μαλάκας ρε Ελληναρά; Γιατί;...Γιατί;...Γιατί;...'' (εν τω μεταξύ- που'ναι οι παλιές διαφημίσεις της ΝΔ με το ''υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε''; ΕΠΟΣ!) Και την επόμενη των εκλογών , το άπαν σύμπαν θα βρίζει τους πολιτικούς, θα παραπονιέται για την κρίση, θα λέει αερολογίες, θα ρίχνει κατάρες και θα μουτζώνει το κοινοβούλιο και κανείς ποτέ δε θα καταλάβει πως τόσα χρόνια φτύνει και γλύφει το εν λόγω πολιτικό σύστημα. Είναι και το άλλο! Εμείς, λέει, θα τα καταφέρουμε, γιατί είμεθα Έλληνες. Μα... πώς, χρυσέ μου άνθρωπε, θα τα καταφέρουμε αν δεν κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας; Πώς θες να τα καταφέρεις από τη στιγμή που δεν κοιτάς μπροστά, δεν έχεις παιδεία, τρως ό,τι σου σερβίρουν και το μυαλό σου είναι μες τα σκατά; Εγώ δε λέω - μαγκιά μας που'μαστε τόπος με ιστορία. Μαγκιά μας γιατί περάσαμε πολέμους, κατοχές, δικτατορίες, φτώχειες, λιμούς και καταποντισμούς και καταφέρναμε κάθε φορά και στεκόμασταν στα πόδια μας. Μαγκιά μας που είχαμε πολιτισμό, τέχνες, επιστήμες. Πες μου όμως. Τώρα...τι έχουμε; Τι έχουμε εκτός από βιβλία ιστορίας , μουσεία, ναούς ; Εμείς... τι κάναμε; Κάναμε κάτι καλύτερο ή απλώς τα ξεπουλήσαμε όλα;

Και σίγουρα Έλληνα του σήμερα, εσύ δεν θα καταφέρεις τίποτα. Γιατί δεν αγαπάς καν το τόπο σου. Την ιστορία την προβάλλεις μόνο και μόνο για να δείξεις πως είμαστε (ήμασταν) κάποιοι, ενώ μπερδεύεις ονόματα, καταστάσεις και ημερομηνίες. Σνομπάρεις την αρχαία φιλοσοφική σκέψη, που'ναι πολύ πιο μπροστά από τη δική σου. Δεν έχεις πίστη, αξίες , ούτε και ιδανικά. Περιμένεις η χώρα σου να σωθεί μέσω Τσίπρα, Σαμαρά, Καμμένου ή οποιουδήποτε άλλου. Περιμένεις , ακόμα και τώρα, να μιλήσει κάποιος άλλος για εσένα, να αποφασίσει άλλος τι θα κάνεις εσύ, μόνο και μόνο γιατί δεν τα έκανες εσύ έτσι και άρα είσαι αθώος. Τι φταις εσύ; Μήπως τους ψήφισες; Μήπως τους ανέχτηκες; Μήπως τους συγχώρεσες τα πάμπολλα σκάνδαλα, γιατί είχες ακόμη έναν καλό μισθό; Το χειρότερο είναι ότι δεν έμαθες τίποτα, από τα λάθη του παρελθόντος. Και τα επαναλαμβάνεις. Η ιστορία δε σε δίδαξε, γιατί ποτέ δεν μπήκες στον κόπο να την μάθεις. Όμως μία χώρα δεν πάει μπροστά, αγνοώντας το παρελθόν της. Και παρελθόν μας δεν είναι μόνο τα επιτεύγματα , αλλά και τα λάθη.

Ώου, με συγχωρείς Έλληνα. Είμαι άδικη μαζί σου. Εσύ αντέδρασες, μα πώς το ξέχασα; Το'δειξες στις εκλογές πόσο αντισυστημικός είσαι! Έδωσες ένα γερό μάθημα στον δικομματισμό! Έκανες κάτι πολύ σπουδαίο! Σαν γνήσιο πρόβατο ξαμολήθηκες αριστερά και δεξιά, δίχως να'χεις συγκεκριμένη ιδεολογία και δίχως να ξέρεις τι θες, απλώς προς εκείνο που σου ''χτύπησε'' καλύτερα. Κι εξέλεξες και τη Χρυσή Αυγή - μην με πει κανείς τώρα κομμουνίστρια, είναι too much! Απλώς, καταλαβαίνω πως το πας από μαλακία σε μαλακία. Είχαμε που είχαμε τόσα χρόνια τη λογοκρισία της ελληνικής αριστεράς, έβαλες στο παιχνίδι και τους Χιτλερικούς - που δεν είναι Χιτλερικοί και απλώς τους παρεξηγήσαμε. Ναι, ναι. Για να μπουν στη βουλή και να τα σπάσουν όλα, γιατί εσύ και για το θυμό σου...αντιπρόσωπο θες! Κάτσε και σκέψου που μας έφτασαν οι φαεινές σου ιδέες. Κοίταξε λίγο γύρω σου. Βία, δυστυχία, παραλογισμός. Τα'χαμε όλα, δεν μας έλειπαν οι φασίστες! Είσαι περήφανος που η Χρυσή αυγή δέρνει πεινασμένους λαθρομετανάστες και γυναίκες; Ε, τότε είσαι για λύπηση! Και είσαι υπάνθρωπος! Και κρίμα, γιατί εγώ πάντα μιλάω σ'όλους σαν να είναι άνθρωποι, αλλά μερικοί ΔΕΝ το αξίζουν.

Ταλαιπωρημένε μου Έλληνα...κύκλους κάνουμε. Φαύλος κύκλος είναι. Έτσι δεν θα πάμε μπροστά. Με το σύστημα αυτό δε θα γίνει τίποτα. Είναι σάπιο εκ των έσω. Και όλοι είναι ψεύτες...κι εσύ Έλληνα μου, το αιώνιο κορόιδο. Αλλάζεις εμφάνιση, πότε άντρας και πότε γυναίκα, μεγαλώνεις, μικραίνεις, γεννιέσαι και πεθαίνεις, μα είσαι πάντοτε το θύμα της υπόθεσης. Για να αλλάξει ο κόσμος, θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς. Με τέτοια νοοτροπία δεν μπορούμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, όχι τον κόσμο. Ξέρεις, η Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι μούφα. Τόσο συντηριτική, τόσο κολλημένη, τόσο θύμα, τόσο ακαλλιέργητη. Η Ελλάδα η παλιότερη ήταν πολύ πιο μπροστά από εμάς. Και ας είχαν τα μισά, από όσα έχουμε εμείς. Γιατί αυτοί είχαν κάτι, ένα πράγμα μόνο, που εμείς δεν το έχουμε. Πες το πίστη, πες το ελπίδα, πες το αξίες. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Κουράγιο Έλληνα. Δικός μας ο ανήφορος, δικός μας και ο κατήφορος.


8 σχόλια:

  1. Καλά ρε μου φαίνεται θέλεις να κάνω το μπλογκ μου μέρος δημοσιευσης των αναρτήσεων σου!!:Ρ:Ρ

    Όχι έχεις δικιο,είναι θέμα του μυαλού!!Αν δεν αλλάξει το τσερβέλο πάνω ούτε χίλιοι Τομσεν δε μας αλλάζουν!!Το γούστο ξέρεις ποιο θα είναι;;Να βγει ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή δικομματικό σύστημα!!Σε πόσο λες να έχουμε γκουλαγκ-κρεματόρια ή όπως στο διαόλο θέλεις να τα πεις!!Αλλά τι λέω,είμεθα οργισμένοι,είμεθα σοφοί και ότι κάνουμε είναι καλώς καμωμένο!!Μήπως ο λαός ήταν που ξεφώνιζε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία ή εμείς που φωνάζαμε Τσοβόλα δώστα όλα!!Μπαα!!Κάποιος άλλος λαός ήταν,ένας δεν το ξέρουμε,ένας μαλάκας κάπου μακρία σε ένα βραχότοπο!!Δε ντρεπόμαστε για αυτά που κάναμε γιατί ειναι σοφά και εμείς αδικημένοι!!Δε λέω οι πολιτικές ελιτ έχουν την ευθύνη αλλά και οι άνθρωποι βολευτηκαν και ψηφίζυον τώρα το μαγαζάκι του ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ νπου έχει μαζευτεί όλη πρασινοφρουρα(Φωτόπουλος,σύμβουλοι Τζοχατζόπουλου και έτσι)!!Πφφφ!!Μερικές φορές λέω καλά παθαίνουμε αλλά όχι δε θα μας αφήσουμε να πέσουμε!!Τη πόρτα κλείνει ο τρελός μήπως και βρει τη λύση....!!Έτσι δε το λεέι ο Πασχαλίδης;;Τέσπα!!Δεν έχει νοημα να μιλώ πάλι!!

    ΥΓ:Καντήλια πφφφφ!!Μόνο κάτι μολύβια από κάτι σιδερα που κάνουν μπουμ μπουμ!!:Ρ:Ρ
    Τι σημαίες;;

    ΥΓ:ΓΑΜΑΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας Ρας! Επειδή εσύ κάνεις αποχή, θα αναδημοσιεύεις κείμενα άλλων; :P

      Αν γίνει αυτός ο δικομματισμός που λες(δεν μου φαίνεται και απίθανο)στανταράκι θα γίνει εμφύλιος! :P
      Εγώ επιμένω, είμεθα λαός ακαλλιέργητος και αυτό φταίει.
      Τώρα,πρστίθεται και η απόγνωση και νομίζω πως κάθε λογική έχει χαθεί γενικότερα. Ο Πασχαλίδης έτσι το λέει, ναι. :P

      Σημαίες ελληνικές για να σε τιμήσουμε για την αναδημοσίευση!

      Διαγραφή
    2. Δε φτάνει που κάνω ΑΠΛΑ αποχή τα ακούω και από πάνω!!!Πφφφφφ!!Τι θέλω και ακούω!!!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ
      Αντί να είσαι συντεντριμμένη από δέος και μόνο που αναδημοσιεύτηκε κείμενο σου στην Ελυθεροκονίαση κάθεσαι και μου τη λες κιόλας!!τσ τσ τσ!!Άχαριστοι άνθρωποι!!:Ρ:Ρ:Ρ

      Τα κονσερβοκούτια!!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ
      Με την ηλιθιότητα που μας δέρνει είναι όλα πιθανά!!:Ρ:Ρ (Μόνο μη το πολυλέμε και το παραγρουσουζέψουμε!!:Ρ:Ρ)
      Ειμεθα τέτοιος λαός αλλά το 1980 δεν είμασταν έτσι!!ΟΙ άνθρωποι μπορεί να μην είχαν χαρτιά είχαν περισσότερη ευγένεια ψυχής έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή!!!Αυτό το χάλι δεν υπήρχε!Τότε ναζιστικό κόμμα δε θα χωρούσε ούτε κατά διάνοια!!
      Η λογική σε αυτό τον τόπο έχει χαθεί προ πολλού αλλιώς δε θα βρισκόμασταν εδώ!!!
      Ωραία καλά το θυμόμουν!!:Ρ

      ΟΚ!!:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
  2. ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟΝ ΑΡΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΣ ΚΑΤΙ;
    ΘΕΛΩ ΑΛΛΑΓΗ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΤΙΙΙΙΙ!!!:Ρ

      Πωπωπωπω!Δε σε είχα για τόοοοοοοσο πασοκτζου!!ΧΑΧΑΧΑ!!

      Διαγραφή
  4. καλά, μπορεί να ξαναβάλω αρκά, αλλά άλλο... :P


    χαχαχαχα είδες; Κρυφοπασόκα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξαναβάλεις!!!ΛΑτρεύουμε Αρκά!!!:Ρ

      Βλέπω,βλέπω!!Φτου σου Πασόκι!!!:Ρ:Ρ

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.