Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Βασικά, καλησπέρα σας... / τα νέα μου...

Χαιρετώ το άπαν σύμπαν!

To λοιπόν, καλοκαίριασε για τα καλά. Η ζέστη με έχει βαρέσει κατακέφαλα! Συμπονώ τους ανθρώπους που -σαν κι εμένα- δεν αποχωρίζονται ούτε το καλοκαίρι τα μαύρα ρούχα και που -σαν κι εμένα- δεν καταδέχονται να μαζέψουν ψηλά την μαλλούρα τους. ΔΥΝΑΜΙΣ, αδέρφια μου!
Σήμερον, άρχισε η εξεταστική μου. Την αυλαία για τα χρυσά παιδιά του  Β'εξαμήνου άνοιξε η Αρχαιογνωσία. Από το όνομα και μόνο φαίνεται για πόσο κουτουρού μάθημα μιλάμε! Κι όμως... συνέβη το ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ! Ενώ οι περισσότεροι πάτωσαν κι έβλεπες τον κοσμάκη να αποχωρεί από τις 9.30 (αρχίσαμε 8.30), εγώ πρέπει να το πέρασα! Να σου πω και το γιατί, φίλτατε αναγνώστα! Τα θέματα ήτανε 5. Καθένα έπιανε από δύο μονάδες. Το ένα ομολογώ πως δεν το ήξερα, αλλά παλιά μου τέχνη κόσκινο, ήξερε τι έλεγε ο Πιραντέλλο και ''Απόψε αυτοσχεδιάζουμε'' φάση. Tα δύο τα ήξερα τέλεια, δηλαδή...με εντυπωσίασα!  Τα άλλα δύο τα ήξερα, αλλά εντάξει... δε θα σου πω ότι διέπρεψα κιόλας. Αλλά τα απάντησα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ. Θεωρώ πως το πέρασα. Δε θα σου πω καρατσεκαρισμένο, μην με περάσεις και για ψωνάρα! Κι έτσι... μένουν άλλα 5 μαθήματα! Μεθαύριο γράφω ποίηση και βαριέμαι τόσο πολύ να διαβάσω. Βασικά, την έχω βγάλει την ύλη, αλλά θέλει και μία επανάληψη. Μετά την ανάρτηση λογικά...θα στρωθώ (γκουχ...) στην μελέτη.

Εν τω μεταξύ, οι από πάνω μου είναι κάτι τυπάκια ελεεινά(χε-χε- έβγαλα το φτυάρι μου). Διότι, ενώ εγώ πάλευα με το τέρας της αρχαιογνωσίας, τα παιδιά είχαν ΛΙΩΣΕΙ τον Γονίδη. Μα...ΓΟΝΙΔΗ γαμώτο μου; Και 30 φορές το ''Έχω πετάξει μαζί σου σε κάθε φίλι σου'' και δε ξέρω τι λέει και παρακάτω; Να μην σου τύχει! Άσε που το Σάββατο, τα παιδάκια γυρίσανε κατά τις 4 το χάραμα! Εγώ μόλις που ετοιμαζόμουν να την πέσω και άσε που τραγουδούσα και το ''Οι φίλοι μου χαράματα''. Και να σου εκείνη την ώρα, να ακούω γέλια να ανεβαίνουν τα σκαλιά, πάλι οι γείτονες χαράματα γυρνάνε...Σου λέω, ΕΜΕΙΝΑ. Μιλάμε για κάρμα, όχι αστεία...

Anyway, το καλοκαιράκι πλησιάζει και για τους φοιτητάς.Θα θέσω στόχους, μάγκες μου! Καταρχήν, με το που πατήσω το πόδι μου στο πατρικό το έδαφος, θα γραφτώ γυμναστήριο. Διότι νους υγιής εν σώματι υγιή, αλλά κυρίως επειδή με την εξεταστική με βλέπω να γίνομαι βοϊδάκι! Έπειτα, θα καλλιεργήσω και το πνεύμα μου. Θα διαβάσω βιβλία (διότι τελευταίως το'χω κόψει το σπορ) και θα γίνω πολύ σοφιστικέ. Επίσης, θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω θεατρικά έργα και καμιά συναυλία, γιατί είμαι γνωστή φιλόμουση. Θα αναμειχθώ και σε καμιά δραστηριότητα θεατρική, γιατί έχω κάτι προτάσεις...(η σταρούμπα ξέρω γω). ΚΑΙ... ΚΑΙ... ΚΑΙ... θα κάνω εκδρομές! Τέλος πάντων, ελπίζω να κάνω έστω και τα μισά από αυτά, γιατί συνήθως είμαι αέρα-πατέρα και περνώ τον καιρό μου χαζολογώντας από δω και από κει.

Θα τελειώσω μιλώντας για το χθεσινό βράδυ μου που ήταν μαρτυρικό! Εγώ, ξέρετε, είμαι νυχτοπούλι. Κοιμάμαι 4 ή και 5 στα μεγάλα κέφια. Αλλά καθ'ότι σήμερα έγραφα 8, ηναγκάσθην να πέσω νωρίς για ύπνο. Κι έτσι ξάπλωσα στις 1. Τι το'θελα η ρουφιάνα; Άμα συνηθίσει ο οργανισμός...άστα να πάνε...! Μέχρι τις 3.30 στριφογύριζα και χτυπιόμουνα σαν το χταπόδι. Είχα και μια υπερένταση καταπληκτική! Στην αρχή, προσπαθούσα να βρω που με χτυπάει καλύτερα ο ανεμιστήρας και κυλιόμουν από την μία άκρη του κρεβατιού στην άλλη. Έπειτα, τεντωνόμουν και μετακινούσα τον ανεμιστήρα, πότε δεξιά και πότε αριστερά. Ύστερα, σκεφτόμουν πως δεν θα περάσω κανένα μάθημα και δε θα'μαι τίποτα παραπάνω από μία αποτυχία. Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περνάω τίποτα, είμαι μία αποτυχημένη δηλαδή. Πιο μετά σκεφτόμουν πως αύριο (δηλαδή σήμερα) δε θα πρέπει να ξεχάσω να φορέσω το καινούριο μου κολιέ και το καρό μου πουκαμισάκι. Ύστερα, αναρωτιόμουν με ποια να'ναι τώρα αυτός. Κάνουν ό,τι κάναμε μαζί; Ελπίζω να μην παίζουν χαρτιά και με λεφτά, είχαμε μία παράδοση σ'αυτό. Ε, τελικά κατέληξα πως θα ζήσω μόνη μου, χωμένη στα βιβλία, παλεύοντας να μεταφράσω τη γραμμική Α. Τις νύχτες θα πηγαίνω με ένα μπουκάλι ουίσκι σε μια χαρτοσακούλα στην παραλία και θα κοιτάζω το φεγγάρι παριστάνοντας την ρομαντική. Είχε πάει 2 κι εκεί συνειδητοποίησα πόσες μαλακίες είχα σκεφτεί μέσα σε μια ώρα. Τότε, αποφάσισα να κάνω φάρσα στο πρώην αίσθημα. Άνοιξα το laptop,του τηλεφώνησα (με απόκρυψη πάντα) και του αφιέρωσα ένα τραγούδι του Στράτου Διονυσίου που πάει ''Μας υποχρέωσες, μας υποχρέωσες...μα, δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες...''. Έπειτα, τηλεφώνησα σε ένα άλλο παιδί που κάτι παίζεται (και σε αυτόν με απόκρυψη)κι επειδή είναι από μία σχετικά ευκατάστατη οικογένεια του αφιέρωσα το ''Λαός και Κολωνάκι''.  Πετάω κι ένα ''Χιώτης μάμπο'' στο τέλος και το κλείνω. Ύστερα, ξανατηλεφωνώ στο πρώην αίσθημα και του αφιερώνω το ''Υπάρχω''. Στο ''Είμαι και αρχή και φινάλε και στην σκέψη σου βάλε πως αν κάνεις δεσμό (που'χεις κανει) μες σε λίγο καιρό θα χωρίσεις γιατί, θα υπάρχω εγώ'', την καταβρήκα! Ε, μετά κουράστηκα και αποφάσισα να κοιμηθώ. Κι εκεί που μετρούσα προβατάκια με παίρνουν με απόκρυψη. Απαντώ και ακούω τον ''Τρόπο'' των Olympians. Ψιλοάκυρο. Ε κι εκεί προβληματίζομαι...ήταν το πρώην αίσθημα ή ο μεγιστάνας; Θαρρώ, βέβαια, πως ήταν το πρώην αίσθημα γιατί αυτός την καταβρίσκει με κάτι τέτοια τραγούδια, αλλά δεν μπορώ να'μαι και σίγουρη.

Τώρα αυτά δε σας αφορούν καθόλου μάλλον...αλλά έτσι μωρέ, επειδή ψιλοχαθήκαμε τελευταίως...

Μέχρι να τα ξαναπούμε...να περνάτε καλά!

Υ.Γ. Οι αναγνώστες μου είναι εξαφανισμένοι...blogger...ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΟΥ!

8 σχόλια:

  1. Καλά ρε πόσο καμμένο μπορείς να εισαι;;;;:Ρ:Ρ:Ρ

    (Η μπαταρία του ΆΣιμου!!Σ΄' ΑΓΑΠΩΩΩΩΩΩΩ!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!)

    Πολύ καλά σε βρίσκω διότι ως γνωστόν ο τολμών(δηλαδή ο αυτοσχεδια΄ζων) νικά!!!:Ρ:Ρ

    Καημένο μου παιδί χρειάζεσαι επειγόντως πρώτες μουσικές βοήθειες!!ΜΑ ΓΟΝΙΔΗΗΗΗΗ;;;;;Αντε πες στο διαολο βαζαν καναν Άσιμο αλλά ΓΟΝΙΔΗΗΗΗΗ;;;;;

    Καλά τα ίδια σκατά με σένα είμαι!!Όλο λέω θα κάνω πεντακόσια πράγματα και καταλήγω στο τίποτα!!Πφφφφ!!Αλλά ξέρεις κάτι αυτό το καλοκαίρι θα τα κάνω ΟΟΟΟΛΑ αυτά που περιγράφεις,έτσι ρε για το γαμώτο!!

    Με τις νυχτερίδες κάνεις παρέα;;;:Ρ:Ρ:Ρ
    ΚΑλά τους καημένους!!:Ρ:Ρ
    Αντε βρε να βρεις κανέναν να έχει το βιβλιάριο υγείας του λόγω ύπαρξης!!ΧΑΧΑ!!

    Μας ενδιαφέρουν βρε μας ενδιαφέρουν!!:Ρ:Ρ

    Αντε καλό διάβασμα!!
    Δίνω πληροφορική αύριο και τρέχα γύρευε!!:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρας, φέτος και οι δυο θα κάνουμε όσα δεν κάναμε άλλες χρονιές. ΕΤΣΙ για το γαμώτο! :P

      Πώς τα πας με την εξεταστική; :P

      Διαγραφή
    2. Θα το κάψουμε ρεεε!!!!Θα καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε και να τα καταφέρουμε!!:Ρ

      Όλα πολύ καλά μέχρι τώρα αν εξαιρέσεις το χτεσινό (νεοελληνική λογοτεχνια) ήταν ψιλοκαταστροφή αλλά τεεελοσπαντων!!Άντε τελειωνουμεεε!!:Ρ

      Εσύ πως τα πας;:Ρ

      Διαγραφή
  2. οι αναγνώστες σου είναι εδώ μα γράφουν κι εκείνοι εξετάσεις :p
    ο γονίδης δεν είναι τίποτα μπροστά στην εκκλησία με τις ηλεκτρικές καμπάνες και τα μεγάφωνα που αναμεταδίδουν live την λειτουργία κάθε κυριακή στις 6:30, τους γείτονες με την πισίνα που οργανώνουν surprise parties με εμβατήρια στη διαπασών, τους σχιζοφρενείς που βρίζονται από το πρωί μέχρι τη νύχτα και για κάποιο περίεργο λόγο η συζήτηση περιστρέφεται συνεχώς γύρω από μία πόρτα που είτε δεν έκλεισε είτε παραείναι κλειστή, την οικοδομή απέναντι όπου οι χτίστες την έχουν βρει με λαϊκά, το δημοτικό, ο γείτονας που έχει αρχίσει να γερνάει και δεν ακούει καλά και έχει μεταφέρει την τηλεόρασή του στην αυλή έτσι ώστε να ακούω όλες τις σαπουνόπερες μέσα στην κουζίνα μου καθώς εκείνος ψηλώνει τον ήχο, οι γείτονες με τα 7χρονα που έχουν κάτι σπαστικά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια και πηγαινοέρχονται στο πεζοδρόμιο κάτω από το παράθυρο πίσω από το οποίο διαβάζω κλπ.

    έχουμε όλοι κάτι ενδιαφέροντες γείτονες, έννοια σου.
    με θαυμάζω για το γεγονός πως έχω καταφέρει να κάνω επανάληψη :p

    έχεις την συμπαράστασή μου Δανάη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταράστηκα τους αναγνώστες μου καλέ, τον blogger που δε μου τους δείχνει καταράστηκα. :P

      έχεις κι εσύ το λούκι σου! Και μιλάμε για γερό λούκι...
      ο καθείς , μωρέ, έχει τα χουσούρια του, αλλά γιατί να τα παίρνει χαμπάρι όλη η γειτονιά; :P

      Κι εσύ τη δική μου :) Καλή τύχη με τις εξετάσεις..

      Διαγραφή
  3. Ο μεγιστάνας ήταν στο τηλέφωνο!
    Το λέω επειδή Ολύμπιανς πάντα μου έδιναν την αίσθηση ότι απευθύνονται σε μεγαλοαστούς! Άρα ο μεγιστάνας ήταν!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθηνά, είσαι φοβερή. ΟΝΤΩΣ ήταν ο μεγιστάνας! :p

      Κι εγώ τη συγκεκριμένη ατάκα του Ισοβίτη τη λατρεύω :)

      Διαγραφή
  4. Α, ξέχασα να σου πω. Από τότε που διάβασα την ατάκα του ισοβίτη "Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε", έχει γίνει από τις πιο αγαπημένες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.