Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ένας κούκλος ονόματι Βανζέλ...

Χθες βρέθηκα σε κοινή παρέα με έναν ακόμα ''mr Perfect'' από τους πολλούς που μας περιτριγυρίζουν. Η φίλη μου η Αλίκη που καθότανε σιμά μου δήλωνε ξετρελαμένη με την πάρτη του, ενώ κάθε τόσο με τράβαγε κοντά της και μου έλεγε : ''Μα, δες τον! Δεν έχει το παραμικρό ψεγάδι! Είναι κούκλος!'' Είχα την ατυχία ο κούκλος να κάθεται σε απόσταση αναπνοής από εμένα και γρήγορα έμαθα πως τον λένε Βανζέλ. Εδώ απόρησα. Τι όνομα είναι αυτό; Ο άκυρος Στέφανος άκουσε κάτι σε Βαζέλ και βάζελο και άρχισε να μιλάει για το θρύλο. Τα πήρε και ο Σταμάτης (γνωστός αεκτζής) κι έριξαν έναν καυγά στο πόδι. Συνεννόηση μπαγλαμάς! Και τότε μου'ρθε αναλαμπή! Θυμήθηκα μια παλιά ελληνική ταινία που ένας μόδιστρος συστηνόταν ως ''Βανζέλ Παπαντό. Βανζέλ όπως Βαν Γκονγκ.'' Μου φάνηκε ηλιθιότητα που το Βαγγέλης έγινε Βανζέλ και θα'χε μεγαλύτερη πλάκα να τον φωνάζουμε π.χ Βαγκόν-Λι, παρά αυτό. Περί ορέξεως...

Anyway, η Αλίκη μου ζάλιζε τον έρωτα. ''Μα δες τον! Είναι μάναρος!'' Ε, είπα κι εγώ να ρίξω ένα βλέφαρο, διότι ως γνωστόν το πολύ το ''Κύριε ελέησον'' το βαριέται και ο παπάς! Εγώ ψέμματα δε λέω και εντάξει, το παιδί ήταν όντως κούκλος. Και αντικειμενικώς και υποκειμενικώς. Από κάθε άποψη τέλος πάντων! Ψηλός, γυμνασμένος , κατάξανθος, μάτια μελί, ελαφρώς μαυρισμένος, τα απαραίτητα γενιά των τριών ημερών και ντυμένος στη τρίχα. Δηλαδή, όταν εγώ λέω για ντύσιμο στη τρίχα, εννοώ πως ούτε και η ωραιότερη γκόμενα της παρέας δεν ντύνεται έτσι! Ντυμένος με βάση τη τελευταία λέξη της μοδός, ρούχα ατσαλάκωτα, άψογοι χρωματικοί συνδυασμοί...το παιδί έλαμπε σαν ήλιος, τι να λέμε τώρα; Και όταν έριξε προς την μεριά μας ένα χαμόγελο όλο αυτοπεποίθηση με τα κατάλευκα δόντια του, την Αλίκη την έπιασε κρύος ιδρώτας. Μπορεί και να μην έχω ξαναδεί ωραιότερο άνδρα. Αντικειμενικώς πάντα, διότι υποκειμενικώς έχω σίγουρα δει!

Βάλθηκα να τον κοιτάζω ερευνητικά και με φιλικό ενδιαφέρον. Εκείνος το αντιλήφθηκε και κατάλαβε μάλλον άλλα αντί άλλων γιατί τον είδα να χαμογελάει αυτάρεσκα. Όπως προείπα καθόταν κοντά μου και σε κάποια στιγμή που μιλούσα στο κινητό μου, αυτό έκλεισε μόνο του- το παθαίνει τελευταίως. Εγώ κλασικά άρχισα να βρίζω. Και πάνω στο ''ΟΧΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!'' άρχισε μία μεταξύ μας στιχομυθία. Μου πρότεινε να αλλάξω κινητό (Μα κυκλοφορείς ακόμα με αυτό; Το μοντέλο αυτό είχε βγει πριν από 2.5 χρόνια!)και να αγοράσω ένα I-phone, γιατί τέτοιο έχει και αυτός (αρχίζει να μου κουνάει το χέρι του με το i-phone μαζί) κι έχει βολευτεί απίστευτα. Λέω εγώ στον Σταμάτη ''Φέρε το δικό σου μην κάνω κάνα φον!'' Μου το δίνει και μου λέει ''Το δικό σου να το λέμε άι σιχτήρ;'' Ο Βανζέλ όπως Βαν Γκονγκ τον κοιτάζει υπεροπτικά.

Σχετικά γρήγορα την παρέα την πιάνει οίστρος και αρχίζουμε να μιλάμε για τα πολιτικά. Κι εκεί που είμαστε όλοι στο ''Να γίνει επανάσταση! Να γίνει αλλαγή!'' , ο Βανζέλ μας κοιτάζει λες κι έχει να κάνει με τρελούς. Και μας ρωτά...''Δηλαδή...τι είδους επανάσταση;'' Και ο καθένας μας αρχίζει να εξηγεί την επανάσταση όπως την έχει στο μυαλό του. Άλλος με βία, άλλος χωρίς βία, άλλος χωρίς ηγέτες, άλλος με ηγέτη,άλλος με όπλα,άλλος με λουλούδια και διάφορα τέτοια παλαβά και νεανικά. Και ο Βανζέλ μας πετάει ένα ''Αυτά είναι χαζομάρες. Ο λαός δεν μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο. Μα, θα'χει λόγο για την οικονομία της Ελλάδος ένας αγρότης ή ένας σκουπιδιάρης; Εκείνοι που μας καθοδηγούν ξέρουν καλύτερα!'' Κοιτιόμαστε μεταξύ μας νευρικά, εγώ πια έχω φρίξει. Ύστερα, κοιτάμε όλοι την Αλίκη που τον έφερε στην παρέα. Δαγκώνεται φοβισμένη. Η ήρεμη δύναμη που ονομάζεται Άλκης αλλάζει γρήγορα θέμα, για να μην πέσει ξύλο και το ρίξει η Αλίκη στο δάκρυ ούσα ευαίσθητη ψυχάρα.

Αρχίζουμε να μιλάμε για θέματα καθημερινά και ακίνδυνα. Ωστόσο, με τον κούκλο εγώ δε δύναμαι να σταυρώσω κουβέντα! Μου πετάει συνεχώς άκυρα. Μία με ρωτάει τι γνώμη έχω για τα μαλλιά του (λες κι έχω κάποια γνώμη για τα δικά μου), μία πως μου φαίνεται το παντελόνι του, μία γιατί βάφω τα μάτια μου έτσι και όχι έτσι, μία μου δείχνει το i-pod του και μία με ρωτάει αν ακούω Πάολα. Στη τελευταία ερώτηση σηκώνομαι εκνευρισμένη και ζητώ από τον Άλκη να αλλάξουμε θέσεις. Αλλάζουμε κι έτσι γλίτωσα Παναγίτσα μου! Το όνειρο κάθε γυναίκας ονόματι Βανζέλ παραλίγο να με εξωθήσει εκτός ορίων.

Και τελικώς ο Βανζέλ μπορεί να'ναι κούκλος, αλλά mr Perfect δεν είναι. Mr Perfect είναι ο Στέφανος και ο Σταμάτης και ο Ανδρέας και ο Άλκης και ο Άρης και ο Γιάννης γιατί το μυαλό που έχουν το χρησιμοποιούν, γιατί πατάνε γερά στη γη, γιατί έχουν απόψεις και ιδέες που ξέρω πως θα τις υποστηρίξουν παραπάνω και από όσο τους παίρνει. Και αν είναι μόνο για εμένα τέτοιοι άνθρωποι οι ''τέλειοι'' και όχι για άλλους, ε τότε οι άλλοι κάνουν το λάθος και όχι εγώ. Αλίκη... δε σκέφτεσαι σωστά.



7 σχόλια:

  1. Μα καλά, της Αλίκης της φάνηκε σοβαρό άτομο το ένας Βαγγέλης που τον φωνάζουνε Βανζέλ;
    Δηλαδή, από αυτό και μόνο θα έπρεπε να καταλάβει και αν μη τι άλλο να μην σας φέρει σε επαφή.
    Τι φταίτε και οι υπόλοιποι;

    ΥΓ. Η Πάολα τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ίδια απορία είχα ρε Αθηνά...άκουσα Βανζέλ, έπινα και νεράκι εκείνη την ώρα, παραλίγο να πνιγώ!
      Τον υπoμείναμε για χάρη της...αλλά...ΑΛΛΑ... :P

      Η Πάολα είναι μία ξανθιά που τραγουδά σκυλάδικα και νομίζω πως τελευταίως έχουν ανέβει οι μετοχές της γιατί όλο και την ακούω να αναφέρεται...

      Διαγραφή
  2. Βανζελ;;;Μαλλιά;;;;Μαλακίες γυναικων;;;;;;Θα γίνω κακός αν ρωτήσω τη συνηθισμένη κακιασμένη ερώτηση των αντρών για τους ωραίους "είναι γκειιιι;;;"!!χαχαχαχαχα!!

    Δε θα κρατιόμουν όχι!!θα του έριχνα ένα γερό μπινελίκι!!Ακουυυς εκει να τολμά να λέει τέτοιες μαλακίες μπροστά σε έξυπνους!!Οι έξυπνοι με τους έξυπνους και οι χαζοί με τους χαζούς!!Αι στο καλό πια!!!:/

    Θα έγραφα και άλλα αλλά βαριέμαι και πάω για ύπνο εγώ και το μπουκάλι του κρασιού μου!!:Ρ:Ρ:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρας είσαι κακός. :P Ψωνάρα είναι μάλλον παρά ομοφυλόφιλος. :P

      Εμείς είμαστε κύριοι παιδί μου..ευγενείς...gentlemen! :P

      ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ :O

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω,εσύ πως δε το κατάλαβες ακομα!!:Ρ Αυτά πάνε μαζί!!χαχαχα!!

      Ναι σιγααα!!!Μήπως να σας δώσουμε και γη ευγενείς της δεκάρας;;:Ρ:Ρ

      Ε αφού δε μου έχει μείνει κάτι άλλο παρά μόνο το ποτό!!!:/

      Διαγραφή
  3. Αχ Δανάη μου ένα ακόμη καλοντυμένο κουνουπίδι δεν παύει να είναι κουνουπίδι!!Και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι κούκλα μου που τους δίνουν αξία τα αντίστοιχα ζαρζαβατικά γένους θηλυκού.
    Και παρακαλώ (γιατί θέλω να προλάβω κάποιους)να μην θεωρηθεί κόμπλεξ προς το κουνουπίδι γένους αρσενικού γιατί στο παρελθόν το είχα κάτι σαν τάμα να κλέβω γυναίκες από κάτι τέτοιους νάρκισους που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν πόσοι κοιτούν αυτούς και όχι πόσοι κοιτούν τις κοπέλες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ όσο δεν πάει.
      Κουνουπίδι και τίποτα παραπάνω ο τυπάς.

      Εγώ δεν την ξαναπατάω...αλλή φορά θα βγαίνω με γνωστές φάτσες, να μην πέφτω πάνω σε τέτοια πλάσματα. :P

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.