Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Προσωπικό το ζήτημα...

Περνάω τη φάση μου και αυτό είναι δικαίωμά μου. Δεν το διαπραγματεύομαι και αν κάποιοι τυχόν ενοχληθούν από αυτό είναι ελεύθεροι να φύγουν- δεν με ενδιαφέρει. Και νιώθω καλά και δεν νιώθω και αυτό είναι παράξενο και δύσκολο. Κι είναι πιο ασφαλές να λες σε όλους πως είσαι καλά- ακόμα και όταν δεν είσαι γιατί σε αφήνουν στην ησυχία σου και δεν προσπαθούν να σε κάνουν να αισθανθείς ανεπιτυχώς καλύτερα μα ούτε και σε κρίνουν. Ο Σταύρος μου το'λεγε. ''Πάντοτε είσαι ο ρόλος'' κι είχε δίκιο εξ αρχής.

Το πρόβλημα μου είναι πως το καλοκαίρι τη βαριέμαι αυτή την πόλη και θα το γούσταρα να φύγω. Λιώσιμο στις ίδιες καφετέριες, ίδιες μούρες τριγύρω, ίδιες χλιαρές συζητήσεις, ίδιος καφές, μιζέρια αυξανόμενη, κίνηση μηδαμινή. Τίποτα νέο και κουτσομπολιά που ποτέ δεν μ'ενδιέφεραν. Στο μυαλό μου τριγυρίζει το ίδιο τραγούδι από τη Β'λυκείου όταν σκέφτομαι αυτή την πόλη το καλοκαίρι. ''Όμορφη πόλη με μια σκέψη την ώρα μας περνάμε, πως θα φύγουμε από δω και ας είναι πίσω να γυρνάμε...''. Περνώ τις μέρες μου παρέα με τον Πάνο στην καφετέρια που έχει και εργάζεται. Με κερνάει γρανίτες και καφέδες και φιλοσοφούμε με τις ώρες χωρίς κανένα λογικό συνειρμό στις σκέψεις μας. Είναι ωραία αλλά δε μου φτάνει πια ρε γαμώτο μου. Άλλοτε διαβάζω βιβλία και χάνομαι σε κόσμους φανταστικούς, έτσι ηρεμώ. Ή ακούω μουσική και ταξιδεύω. Ή γράφω και ξεθυμαίνω. Και μετά απ'την ανάρτηση αυτή θα διαβάσω για τη σχολή. Είναι από τα καλύτερα που μπορώ να κάνω μια τέτοια εποχή.

Έχω αρχίζει να εκνευρίζομαι από τους ανθρώπους που με περιτριγυρίζουν και αυτό είναι κάτι που με τρομάζει. Με τα αγόρια της παρέας οι σχέσεις μου εξακολουθούν να είναι άριστες, αλλά με τα κορίτσια υπάρχει θέμα. Η κολλητή με γράφει για να βγει με τον τυχάρπαστο γκόμενο, που δεν είναι καν γκόμενος ακόμη. Της μιλώ για την πανσέληνο και μου λέει για το πως την επηρεάζει στα νεύρα. Έχουν αρχίσει να με ενοχλούν πολλά σε εκείνη, ήμασταν ανέκαθεν διαφορετικές, αλλά τελευταίως δε ξέρω τι έχω πάθει. Ή τι έχει πάθει. Και γενικότερα όλες οι κοπέλες της παρέας είναι κότες. Εντυπωσιάζονται από ένα αγόρι που έχει αμάξι ή που τις κερνάει (και το θεωρούν αυτό δείγμα καλοσύνης κι ευγένειας), από το σε ποια κυριλέ μαγαζιά τις πηγαίνει και κρίνουν τους άλλους επειδή είναι gay ή επειδή δε ντύνονται με βάση τα δικά τους γούστα ή επειδή έχασαν την ιατρική για Χ αριθμό μοριών και σε όλα αυτά διακρίνει κανείς μια ειρωνεία και μια χαιρεκακία. Και τώρα που τα γράφω μου'ρχεται να βάλω τα κλάμματα από τα νεύρα μου. Δε ξέρω γιατί έγιναν έτσι και τις λυπάμαι.

Νιώθω εγκλωβισμένη και βλέπω πως οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι δεν με καταλαβαίνουν και δεν με κατάλαβαν ποτέ. Πάντοτε με έβρισκαν τρελή ή παράξενη και ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί. Είμαι διαρκώς εκνευρισμένη και αν μπορούσα θα επέστρεφα ακόμα και σήμερα στα Γιάννενα ή θα έφευγα για οπουδήποτε αλλού. Δεν το κάνω για χάρη των γονιών. Είμαι διαρκώς εκνευρισμένη και κατεβάζω τους καφέδες σαν νερό. Και ούτε στον ύπνο μου δεν ησυχάζω, αφού περνάω φάση ''μόνο στα όνειρα μπορώ να σε αγγίζω...'' Περνάω μεγάλο λούκι αλλά θα το περάσω μόνη μου γιατί πάντα αυτό έκανα. Δε δέχομαι βοήθεια από άτομα που δεν εκτιμάω και από άτομα που δεν με εκτίμησαν όσο έπρεπε. Χωρίς καμιά εμπάθεια εγώ δεν πρόκειται να κρατήσω τις επαφές με ανθρώπους που λυπάμαι, κουράστηκα πια και βαρέθηκα.

Ανάρτηση γκρίνιας αλλά κάποιοι θα με καταλάβετε...


Tραγουδάκι αγαπημένο  και ταξιδιάρικο που με συνδέει κατά τρόπο παράξενο με εκείνον που μόνο στα όνειρα μπορώ και τον αγγίζω...

Καλό σας απόγευμα...

13 σχόλια:

  1. Ντάξει γκρινιάρα σε καταλαβαίνουμε,σώπα!!:Ρ:Ρ

    όσο για τις κοπέλες ένα έχω να πω,πως ζηλεύετε παααρα πολυ η μία την άλλη και θάβετε η μία την άλλη!

    Φάση είναι και θα περάσει!!Μπορεί να βρεθεί και κανά αίσθημα στη μέση!!:Ρ:Ρ:Ρ

    Απλαα χαλαραααααααα!!:Ρ

    ΥΓ:Κατέβω στη πρωτεύουσα τι να σου πω!!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρας, σε ό,τι λες για τις κοπέλες, μάλλον δεν έπιασες το νόημα της ανάρτησης. :P

      Μωρέ ότι θα περάσει το ξέρω...όσο για το αίσθημα- ναι αυτό μας μάρανε. :P

      Ουδεμία σοβαρότης! :P

      Διαγραφή
    2. Ε δε πειράζει ισχύει πάντως!!:Ρ

      Ναι όοοοοοοοοχι ότι δε θες ένα κάφρο να τρέχει από πισωωω σουυυ!!:Ρ:Ρ

      Τι είναι σοβαρότις;:Ρ

      Διαγραφή
    3. Ισχύει, οκ. :P

      Δε χρειάζομαι άλλα μπερδέματα. :P

      ό,τι έχω και δεν έχεις :P

      Διαγραφή
    4. Το ξέρω για αυτό το είπα!!:Ρ

      Ναι τα είδα τα χαίρια σου από πάνω!!:Ρ:Ρ
      Αν και μεταξύ μας δε νομίζω να είναι αυτός ο λόγος που δε θες να έχεις έναν στα πόδια σου να λιώνει για σένα!!Ίσως γιατί έχεις ήδη!!:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

      Ελαφρότητα δηλαδή που έχεις και δεν έχω!!:Ρ::Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    5. Ρας δεν τα λες καλά. Το μόνο που θέλω είναι ηρεμία, είμαι καλό κοριτσάκι εγώ. :P

      Μιλάς ΕΣΥ σε εμένα για ελαφρότητα; Εσύ έχεις δώσει νόημα στη συγκεκριμένη λέξη! :P

      Διαγραφή
    6. Τι να την κάνεις μωρε την ηρεμία όταν έχεις τόσο νταβαντούρι δίπλα σου;;:Ρ:Ρ:Ρ
      Και μια χαρα τα λέω!!:Ρ

      Ε ναι ΕΓΩ μιλώ για ελαφρότητα αν και δε μπορώ να τη καλύψω πλήρως σε σχέση με σένα τη βασίλισσα,αυτοκράτειρα του είδους!!:Ρ:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς συμβαίνει σε πολλούς αυτό.. Το να μεγαλώνεις και να συνειδητοποείς ότι σε χωρίζουν χιλιόμετρα, απο άτομα που μέχρι πριν απο λίγο ήσασταν κολλητοί που λέμε..

    Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε, αλλάζουν και οι άλλοι, και ενδεχομένως να αναθεωρείς πολλά πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σ'αυτό. Αλλά είναι δύσκολο να αποδεχθείς τις τυχόν αλλαγές, ειδικά στην αρχή που τις συνειδητοποιείς..

      Να περνάς καλά :)

      Διαγραφή
  3. Αρχικά να περιορίσεις τους καφέδες. Ή να πίνεις ντεκαφεϊνέ. Δεν κάνω πλάκα, θα σου μειώσουν τον εκνευρισμό. Αφού έχεις φιλαράκι που έχει στο μαγαζί του γρανίτες, τι άλλο θέλεις!
    Για την διαφορετική φίλη ξέρω τι εννοείς. Έχω μια τέτοια στη ζωή μου από την έκτη δημοτικού, είμαστε 52 τώρα υπολόγισε πόσα χρόνια. Είναι όμως ψυχούλα γι' αυτό της συγχωρώ το ότι είναι"χαζό παιδί, χαρά γεμάτο". Θέλω να πω ότι και οι "κότες" κάποιες φορές έχουν κάποια καλά στοιχεία. Ακόμα και η ηλιθιότητά τους ενίοτε μπορεί να είναι χαλαρωτική.
    Ε, όσο για τους υπόλοιπους, οπλίσου με υπομονή γιατί κανείς δεν θα σε καταλάβει. Στο λέω εκ πείρας εγώ το μαύρο πρόβατο της οικογένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σ'αυτό με τους καφέδες και ήδη τους έχω περιορίσει. Τους συνήθισα στον καιρό της εξεταστικής και γι'αυτό τέτοια υπερβολή.

      Ευχαριστώ για τις συμβουλές. ;)
      Εγώ με τη συγκεκριμένη κοπέλα έχω κλείσει 5 χρόνια φιλίας, δε ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα, αλλά πρόκειται για την μεγαλύτερης διάρκειας φιλία που είχα ποτέ. ;)

      Διαγραφή
  4. Εχω ένα πρόβλημα με τους αναγνώστες μου κι έτσι σε βρήκα.Εστω κι έτσι όμως ήταν ωραία κάποια πράγματα που διάβασα από 'σένα.Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.