Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

That's all folks...

Σήμερα δεν πρόκειται να φιλοσοφήσω αν και το'χα κατά νου να κάνω μία ανάρτηση έτσι πιο...δυσάρεστη. Αλλά μετά πάλι σκέφτηκα...όχι τώρα. Έχει ζέστη, γίνονται και συζητήσεις για τη τρίτη δόση και τα ειδικά μισθολόγια, δεν είναι καλό το timing. Κι έτσι το πήρα απόφαση να σας πω απλώς τα νέα μου. Θέμα πολύ πιο εύπεπτο. 

Ανακοινώθηκαν πια, που λέτε, τα αποτελέσματα όλων των μαθημάτων που έδωσα τον Ιούνιο και η αλήθεια είναι πως ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Κόπηκα μόνο σε ένα μάθημα ενώ διάβαζα πολύ λιγότερο σε σχέση με τη χειμερινή εξεταστική- τι να πει κανείς; Ένα μάθημα, ξέρετε, δε το έδωσα καθόλου διότι εξ αιτίας του αστικού άργησα πέντε λεπτά εγώ και άλλα 10 παιδιά και η μαντάμ δεν μας επέτρεψε να πούμε. Και κρίμα γιατί τα θέματα τα ήξερα. Καλή καρδιά όπως και να'χει! Έτσι τον Σεπτέμβρη πηγαίνω δυναμικά να δώσω τέσσερα μαθήματα, πολύ καλύτερα από τα έξι που υπολόγιζα. Συν ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές μου θα δώσουν 5-6. Είναι μία παρηγοριά! Το πρώτο μου το δίνω στις 6 του Σεπτέμβρη και η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ να δώσω ξανά το παρών στα γνώριμα λημέρια του πανεπιστημίου.

Προσωπικά περνάω μια φάση καλλιτεχνοδημιουργική. Τι να σας πω; Με έχω σοκάρει και δε το λέω επειδή είμαι μπροστά. Το χειμώνα που μας πέρασε, η αλήθεια είναι, πως δε φρόντισα για την καλλιέργεια του πνεύματός μου όσο θα ήθελα. Και αυτό γιατί πνεύμα και οινόπνευμα δεν πάνε μαζί, πώς να το κάνουμε; Παρασύρθηκα από την αίγλη της φοιτητικής ζωής και τα'χα φορτώσει όλα στον αλέκτορα- γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Τώρα όμως όλα πάνε καλύτερα! Διαβάζω βιβλία, ακούω μουσική, ασχολούμαι και πάλι με τα του θεάτρου, γράφω κιόλας. Δηλαδή με βρίσκω απολύτως κομπλέ! Το άκυρο της υπόθεσης : Καίγομαι βλέποντας ''Μαντάμ Σουσού'' σε ώρες προχωρημένες - (για τους νεώτερους...πρόκειται για τηλεοπτική σειρά του 1986 με πρωταγωνίστρια την Παναγιωτοπούλου). Πρέπει να σας πω ότι πολύ μου αρέσει!

Το λοιπόν...θαρρώ πως οι βιογραφίες που γράφονται στο εξωτερικό για Χολιγουντιανούς αστέρες μόνο βιογραφίες δεν είναι! Εμένα μου φέρνουν κάτι ανάμεσα σε ''Espresso'' και ''Ciao''. Γράφτηκε τώρα, σου λένε, μία βιογραφία για την Marilyn άλλο πράγμα! Σ'αυτήν αποκαλύπτεται πως η Marilyn δεν πήγε μόνο με πληθώρα ανδρών αλλά και με κάμποσες γυναίκες αφού οι αρρένες δεν την ικανοποιούσαν και πολύ. Μεταξύ των κυριών ήταν και ένα one night stand με την Taylor και κάποιες επαφές με τη Dietrich καθώς και με άλλες καρακαλλόνες! Τουτέστιν...τρέχα γύρευε! Βέβαια όπως είπε και η πρώην μαντάμ Jagger (του Mick πάντα) - όνομα τώρα δε θυμάμαι- εκείνες τις παλιές, αγνές εποχές όλοι πήγαιναν με όλους! Γι'αυτό και δεν της έκανε εντύπωση που Jagger και Bowie τραβιόντουσαν ένα φεγγάρι, ενώ η εν λόγω μαντάμ τραβιόταν και με το γκόμενο του ανδρός της. Και όταν μάθανε αυτοί οι δύο ο ένας για τον άλλο την τιμώρησαν τοιουτοτρόπως. Στα πιπεράτα είναι και ότι ο Jagger κυνηγούσε για δυο χρόνια τη Jolie αλλά εκείνη δεν του καθόταν- τι έγινε τελικά δε το ξέρω. Με τον Jagger τα είχε και η Κάρλα (η μαντάμ του Σαρκοζί) και ο πρώην πρόεδρος, σου λέει, τον έχει σε μεγάλο άχτι τον star! Αυτά γράφτηκαν στην πρόσφατη βιογραφία του Jagger. Κι εγώ ερωτώ... τι τις θέτε τις βιογραφίες; Χώρια που εμένα αυτά δεν μου κάνουν για βιογραφίες αλλά για άρλεκιν. Τέλος πάντων... ας μη το ψάχνουμε. Έτσι είναι το Hollywood!

Το πιο σπουδαίο είναι ότι σήμερα έκανα babysitting στον αδερφό μιας φίλης μου - ονόματι Αλέξανδρος, ετών πέντε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν ανεύθυνο από το να του φορτώνετε ευθύνες, αλήθεια σας το λέω. Anyway, τον ανέλαβα χωρίς καμία ιδιαίτερη όρεξη απλώς για να κάνω μία διευκόλυνση στη φίλη μου. Το καλό, βέβαια, ήταν πως ο μικρός εξ αρχής με συμπάθησε. Το κακό ήταν πως μου πήρε το κεφάλι! Αφού έφαγε λοιπόν κι εγώ ήλπιζα πως θα κοιμηθεί για να χωνέψει μου ανακοίνωσε περιχαρής πως δεν κοιμάται ποτέ τα μεσημέρια! (Αχ, έτσι ήμανε κι εγώ!) Ε, εκεί άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Άρχισε επιμόνως να μου ζητά να του πω παραμύθι. Και άρχισε να λέει κάτι αρλούμπες η δικιά σας, που να με βλέπατε! Πριγκίπισσες, δράκοι, άρματα, ξίφη, φασολιές, υπνωτισμοί, λαβύρινθος και χρυσόμαλλο δέρας όλα σε ένα παραμύθι! Συμφέρει, δεν μπορείτε να πείτε. Ήτανε και το τέλος αρκετά κουφό. Οι πρωταγωνιστές πήγανε τελικά το Ταξίδι στα Κύθηρα, αν και υπήρχε η άποψη αρχικά πως τα Κύθηρα δεν υπήρχαν. Ε, τελικά στο παραμύθι υπήρχαν. Ο Αλέξης το γούσταρε τρελά το παραμύθι μου. Μετά ήθελε να τραγουδήσαμε. 
Είπαμε, λοιπόν , όλα τα τραγουδάκια για ζωάκια (ελεφαντάκια, γατάκια, γλάροι, χρυσόψαρα κ.λ.π) καθώς και το γνωστό και μη εξαιρετέο ''το χοντρό μπιζέλι''. Έλα όμως που ο γείτονας έβαζε συνεχώς στο repeat ''Το σεξ'' του Γιώργου Μαρίνου. Του Αλέξη του άρεσε τρελά κι ήθελε να το ακούσουμε κι εμείς. Εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου. Τελικά, με έπεισε. Ντάξει μωρέ, δεν είναι και τόσο τρομερό. Στη τηλεόραση έχει δει πολύ χειρότερα απ'όσο ξέρω και απ'την αδερφή του. Μετά ακούσαμε και Χατζιδάκι και Θεοδωράκη και Ξαρχάκο, διαβάσαμε και Χάρι Πότερ και Ελύτη και Σαιξπήρο. Είδαμε και dvd, παίξαμε και τάβλι, ζωγραφίσαμε και καράβια με πολεμιστές (ο Άλεξ ζωγράφιζε καλύτερα), ακούσαμε κι ένα θεατρικό (ξέρετε, από αυτά που μοιράζει η Ραδιοτηλεόραση) κι έπειτα ήρθε η φίλη μου και πήρε τον αδερφό της. Πάντως με τον Αλέξη κάναμε πολύ καλή παρέα αν και ίσως να τον ζάλισα λιγάκι.

Αυτά, λοιπόν, είχα να σας πω σήμερα και κάπου εδώ κλείνω.

Να και το επίμαχο άσμα...
 

Ο μικρός δε ξέρω τι ακριβώς κατάλαβε αλλά χαζογέλαγε συνεχώς. Μιλάμε για μεγάλη μάρκα!
Πάντως απορίες δεν είχε... (+ότι ήξερε και τη διασκευή από τα Ημισκούμπρια)

11 σχόλια:

  1. Καλά μιλάμε τρελό μπαιμπισιτιγκ!!:Ρ:Ρ

    Θα σε προτιμήσω γιατί δε κρατάς παιδιά απλά τα μορφώνεις κιόλας!!:Ρ

    χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε...αν πέσουν παιδιά στο έλεός σου να μου το πεις να πεταχτώ! :P

      Διαγραφή
    2. Γιατιιι τι υπονοειιιιις;;:Ρ

      Διαγραφή
    3. ΟΧΙ ΔΕ ΜΙΛΑΑΑΣ!!ΓΙΑ ΠΕΕΕΕΣ!!!!!:Ρ

      Διαγραφή
    4. Τα παιδάκια θέλουν χαρές και γέλια...
      εσύ τι σχέση έχεις; :P

      Διαγραφή
    5. Θα τα μυήσω στην αληθινή ζωή εγώ!!:Ρ

      Διαγραφή
  2. Πεντάχρονος, ε; Χαρά στο κουράγιο σου!

    Μήπως λες για την Μπέμπε Μπιούελ που είπε ότι έπιασε τον Τζάγγερ και τον Μπόουι στο κρεββάτι μαζί με τέσσερις μαύρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, ναι αυτή εννοούσα!
      Η πληροφορία που αφορά τους 4 μαύρους, ομολογώ, πως μου διέφευγε! :P

      Διαγραφή
  3. χαράς το κουράγιο σου με το μικρό!!!να το ζάλισες αποκλείεται!δεν ζαλίζονται με τίποτα τα 5χρονα!μπράβο για τα μαθήματα,προσπάθησε όσο μπορείς να μην τ'αφήνεις πίσω!
    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει τότε. Είμαι και μοναχοκόρη και γενικώς δεν έχω εμπειρίες στα μικρά. :P

      Ευχαριστώ! :)

      Καλημέρα!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.